Akbank 2024 İlk Yarı Kazanç Raporunu Açıkladı

0

Investing.com – Akbank (AKBNK), 2024 yılının ilk altı ayını kapsayan kazanç raporunu kamuoyuna duyurdu. Bankanın konsolide finansal tablolarına göre, 2024 yılı ilk yarısında net kârı 24.104.442.000 TL olarak belirlendi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 31.018.352.000 TL olarak açıklanmıştı. Akbank, yayımladığı kazanç raporunun ardından yılın ikinci yarısı için beklentilerini de paylaşarak, özsermaye kârlılığı hedeflerini %30’un üzerindeki beklentisinden %20’li seviyelere çektiğini bildirdi. Raporun içerisinde ilk yarıyıl özsermaye kârlılığı %22,4 olarak gösterildi.

  • TL kredi büyümesinde herhangi bir revize yapılmazken, yabancı para kredi büyümesinde %20’nin üzerinde bir artış öngörülüyor.
  • Net ücret ve komisyon gelirlerinde yukarı yönlü bir revizyon yapılırken, operasyonel giderlerin %70 seviyelerinde artabileceği tahmin ediliyor.
  • Kur etkisinden arındırılmış net kredi maliyetinin ise ortalama 100 baz puan olarak revize edildiği belirtildi.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, 2024’ün ilk altı ayı için açıklanan kazanç raporunun ardından, ikinci çeyrek sonuçları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Süregelen jeopolitik gerilimler ve yüksek faiz ortamına rağmen, bu yılın ilk yarısında küresel ekonomik görünümde önemli iyileşmeler kaydedildi. Türkiye’de atılan adımlar sayesinde cari açığın azaltılması ve ülke risk priminin düşmesi gibi olumlu sonuçlar elde edildi. Türk bankacılık sektörü de bu süreçte güçlü yapısını korumaya devam etti. Türkiye’nin geleceğine inanan bir banka olarak Akbank, ekonomiye ve reel sektöre kaynak sağlamaya devam etti.”

Kredi Desteği ve Finansal Durum

Kredi Desteği ve Finansal Durum

Kaan Gür, açıklamalarına devam ederek, “2024’ün ilk yarısında ekonomimize sağladığımız kredi desteğini, 1 trilyon 182 milyar TL’si nakdi olmak üzere, toplamda 1 trilyon 461 milyar TL seviyesine çıkardık. Toplam mevduatımız 1 trilyon 463 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 2 trilyon 291 milyar TL’ye ulaştı. %18,3 düzeyinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük. Bankamız yılın ilk yarısında 24 milyar 104 milyon TL konsolide net kâr elde etti. Başarılı performansları için çalışma arkadaşlarıma ve bizlere duydukları güven için başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir;  Borsa İstanbul'da Tedbir Uygulaması ve Hisse Analizleri

AKBNK Hisse Performansı

AKBNK Hisse Performansı

Akbank’ın dün piyasa kapanışının ardından finansal sonuçlarını açıklamasının ardından, AKBNK hissesi güne %0,23 düşüşle başladı. Negatif açılışın ardından dalgalı bir seyir izleyen hisse, 63-65 TL aralığında hareket ettikten sonra son saat itibarıyla %2’ye yakın bir düşüşle 63 TL bandında işlem görmeye devam ediyor. AKBNK, geçen haftadan bu yana düşüş eğilimini sürdürürken, ay başından bu yana %0,7 oranında kısmi bir gerileme yaşadı. Bununla birlikte, hisse yılbaşından bu yana %80 değer artışıyla dikkat çekiyor. AKBNK, yıllık performansında şu an %72 getiri sağlayan bankacılık endeksinin üzerinde seyrediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.