Borsa İstanbul’da Tedbir Uygulaması ve Hisse Analizleri

0

Borsa İstanbul’da Tedbir Uygulaması

Borsa İstanbul'da Tedbir Uygulaması

Investing.com – Borsa İstanbul, yatırımcıları bilgilendirerek 4 hissenin güne tedbirle başlayacağını duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu’nun talimatları doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ICUGS, PAPIL, PEKGY ve ULUSE paylarının 16 Temmuz 2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 15 Ağustos 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyeceği belirtildi.

Tedbir getirilen hisseler arasında öne çıkan ICUGS, son günlerde yukarı yönlü bir trend izlerken, geçen haftayı %40’a yakın bir yükselişle 25,76 TL değer artışıyla 15,72 TL’den kapattı. ICUGS, haftanın son iş gününde tavan fiyatına ulaşmasının ardından gelen satışlarla günü %0,88 düşüşle tamamladı.

PAPIL ise 11 Haziran’dan bu yana devam eden yükseliş trendine rağmen, son 3 iş gününde gelen satışlarla bu trendi tersine çevirdi. Geçtiğimiz hafta %7,3 değer kaybı yaşayan PAPIL, haftayı 139,5 TL’den kapatarak yatırımcılarının dikkatini çekti.

PEKGY, Şubat ayından bu yana süregelen düşüş eğilimini devam ettirirken, Mayıs-Temmuz döneminde 7,34-8,5 TL aralığında yatay bir görünüm sergiledi. Ancak son bir haftada volatilitesi artan hisse, 10,2 TL’ye kadar yükseldikten sonra yeniden 7 TL’nin altına geriledi.

ULUSE, yılbaşından bu yana süregelen genel yükseliş ivmesinde dalgalı fiyat hareketleri sergiliyor. Hisse, son olarak 10 Haziran haftasında yeniden yükselişe geçerken, geçtiğimiz hafta %10,37 değer artışıyla 206,5 TL’ye ulaştı.

Tedbir Getirilen Hisseler: Primli mi, İskontolu mu?

Bugün tedbir getirilen 4 hisseye InvestingPro aracılığıyla bakıldığında; 3 hissenin aşırı değerli olduğu ve yalnızca bir hissenin adil değerinde hareket ettiği öngörülsüyor. Yatırımlarınızı daha bilinçli bir şekilde yönetmek için InvestingPro’nun adil değer aracı ile hisselerin temel analiz yöntemine göre fiyat öngörülerini düzenli olarak takip edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Orge Enerji Geri Alım Programı ve Hisse Durumu

Unutmayın, InvestingPro’da YAZ İNDİRİMLERİ başladı! Şimdi %50 indirime ek %10’a varan indirimden yararlanmak için KAZAN kodunu kullanın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.