Robert Kiyosaki’nin Bitcoin Yatırımı ve Piyasa Analizi

0

Robert Kiyosaki’nin Bitcoin Yatırımı

Zengin Baba Yoksul Baba kitabıyla ünlenen yatırımcı Robert Kiyosaki, son ifadelerine göre Bitcoin’deki düşüşten etkilenmemişe benziyor. Kiyosaki, kripto varlık yatırımını artırmayı planlıyor. Bitcoin, dün %7’yi aşan değer kaybıyla 58.400 dolara kadar geriledi ve 6 Haziran’dan bu yana %15’in üzerinde düşüş kaydetti.

Kiyosaki’nin Stratejisi

Kiyosaki'nin Stratejisi

Kripto piyasasındaki negatif görünüme karşılık Robert Kiyosaki, bu düşüşü satın alma fırsatı olarak gören yatırımcılar arasında. Kiyosaki, X üzerinden yaptığı paylaşımda Bitcoin’in düşüşüne atıfta bulunarak çoğu insanın satmaya devam edeceğini düşünerek daha fazla BTC almak için beklediğini söyledi. Ünlü yatırımcı stratejisini ise Warren Buffet’ın “satın al ve sonsuza kadar beklet” stratejisine benzetti.

Kripto Piyasasındaki Gelişmeler

Bitcoin’deki düşüş eğilimine rağmen olumlu görüş bildiren bazı yorumcular, piyasanın Haziran ayının ardından toparlanabileceğini düşünüyor. Öyle ki Bitcoin’deki son satış dalgası piyasa genelini de derinden etkilemeye devam ediyor. Haftaya satıcılı başlayan kripto para piyasasında CoinGlass verilerine göre son 24 saatte 310 milyon dolara yakın vadeli kripto pozisyonları tasfiye oldu.

Piyasa Analizi ve Beklentiler

Büyük tasfiyelerin gerçekleşmesi ise zaman zaman piyasa geneli için bir rahatlama olarak görülüyor. Diğer yandan Bitcoin’in 60.000 doların altında kısa bir süre kalması kalmaması 56.000-60.000 dolar bölgesinde talebin hâlâ güçlü kaldığını göstererek yatırımcıları umutlandırıyor. Ancak daha karamsar düşünen analistler ise Mart ayından bu yana test edilen bölgenin alım yönlü olarak zayıflayabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir;  Nvidia Hisseleri Yükselişini Sürdürüyor
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.