ABD’de Yeni Vergi Hamlesi: Bu Kripto Para ile Ödenebilecek!

0

Temsilci Matt Gaetz ABD’de lider kripto para Bitcoin’in benimsenmesi için bir yasa tasarısı sundu. Eğer bu tasarı kabul edilirse, bölge sakinleri Federal Vergilerini Bitcoin ile ödeyebilecek. ABD seçimleri yaklaşırken politikacılar ve liderler son zamanlarda Bitcoin’e daha fazla eğiliyor

ABD’de Bitcoin’e yeşil ışık: Vergi ödenebilecek!

Amerika Birleşik Devletleri sakinleri, federal vergilerini ödemek için nihayet kripto para birimini, özellikle de Bitcoin’i (BTC) kullanabilecekleri bir döneme yavaş yavaş yaklaşıyor olabilirler. ABD Kongre Üyesi Matt Gaetz’in hazırladığı yeni bir yasa tasarısı, ABD vatandaşlarının federal gelir vergisini Bitcoin ile ödemelerine imkan sağlamayı amaçlıyor.

Gaetz’in, dijital varlıkların finansın geleceğinde oynayacağı role güçlü bir şekilde inanan Bitcoin Marksistlerinden biri olması dikkat çekici. Bu tasarının değerlendirilmesi, vergi mükellefleri için bir alternatif olarak Bitcoin’i barındırmak üzere 1986 İç Gelir Kanunu’nda bir değişiklik anlamına gelecek. Florida temsilcisinin tasarısına göre, değişiklik Hazine’nin “bir bireye uygulanan herhangi bir verginin Bitcoin ile ödenmesine izin verecek bir yöntem geliştirmesini ve uygulamasını” gerektiriyor.

Lider kripto para için ne anlama geliyor?

Gaetz’in bu tasarısının uygulanması, ABD’de Bitcoin’in benimsenmesi için bir oyun değiştirici olabilir. Aynı zamanda, Hazine’nin bölgedeki dijital varlık uygulamasına odaklanmasına yardımcı olacaktır. Gaetz, basına verdiği demeçte Bitcoin tasarısının kabul edilmesinin getireceği faydaların altını çizdi. İnovasyonu teşvik edebileceğini, verimliliği artırabileceğini ve Amerikan vatandaşlarına daha fazla esneklik sunabileceğini belirtti.

Gaetz’in önerisi muhtemelen El Salvador’un Bitcoin duruşundan etkilendi. Gaetz kısa süre önce Nayib Bukele’nin yeniden devlet başkanı olduğu dönemde ülkeyi ziyaret etmişti. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin, Colorado gibi yerlerde eyalet vergisi için ödeme olarak zaten kabul ediliyor.

İlginizi Çekebilir;  Çin, ABD'nin Tayvan'a Silah Satışı Nedeniyle Yaptırım Kararı Aldı
ABD’de Yeni Vergi Hamlesi: Bu Kripto Para ile Ödenebilecek!

ABD’li politikacılar Bitcoin’i destekleyen yasa teklifinde bulundu

Uygun makamlardan onay bekleyen birkaç Bitcoin yasa tararısı var. Mart ayında Oklahoma, BTC kullanıcılarının temel haklarını korumayı amaçlayan dönüm noktası niteliğinde bir yasa tasarısını kabul etti. Tasarıya Temsilci Brian Hill öncülük etti ve Oklahoma Bitcoin Derneği tarafından desteklendi. Eyalet içindeki Bitcoin kullanıcıları için kapsamlı koruma vaat ediyordu. Daha sonra Eyalet Meclisi’nde 81’e 1 gibi ezici bir oyla desteklendi.

Benzer şekilde, Senatör Cynthia Lummis, Senato üyelerini, yüksek düzeyde düzenlenmiş finansal firmaların Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için saklama hizmetleri sağlamasına izin veren yasaya EVET oyu vermeye çağırırken görüldü. Özellikle, bu Senatör Elizabeth Warren’ın aynı Senato’ya yaptığı çağrıya karşı. Kendisi, dijital varlıkların finansal kurumların elinde olması ve güvenliği konusunda çok endişeli. Genel olarak, hem karşıt hem de destekleyici görüşler, politikacıların kripto para endüstrisine artan ilgisinin altını çiziyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.