Kripto Varlık Yatırımlarında Artış ve Bölgesel Fon Akışları

0

Kripto Varlık Yatırımlarında Önemli Artış

Kripto Varlık Yatırımlarında Önemli Artış

Investing.com’un aktardığına göre, kripto varlık yatırım ürünleri geçtiğimiz hafta 1,22 milyar dolarlık kayda değer bir fon akışı sağladı. CoinShares’in verilerine göre, yönetim altındaki varlık tutarı (AuM) bir önceki haftaya göre %6,2 oranında artış gösterdi. CoinShares analistleri, yayımladıkları bir notta, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin para politikasında sürdürdüğü güvercin yaklaşım beklentilerinin ve buna bağlı olarak artan risk iştahının kripto fon talebini artırdığını belirtti. Böylelikle, kripto yatırım ürünleri, art arda üçüncü haftayı pozitif fon akışıyla kapatmayı başardı.

Bu haftaki artan talep, aynı zamanda ABD merkezli bazı yatırım ürünlerine yönelik opsiyon onaylarının alınması ile ilişkilendiriliyor. Ancak, işlem hacimlerinin genel olarak düşük kaldığı gözlemlendi; raporda haftalık bazda işlem hacimlerinin %3,1 oranında kısmen gerilediği kaydedildi.

Bölgesel Fon Akışları

Bölgesel Fon Akışları

Bölgesel olarak incelediğimizde, toplam 1,17 milyar dolarlık fon girişinin büyük bir kısmının ABD piyasasından geldiği görülüyor. Avrupa’da ise İsviçre piyasasında 84 milyon dolarlık bir giriş yaşanırken, Almanya’dan 20,5 milyon dolar ve İsveç’ten 2,5 milyon dolarlık çıkışlar kaydedildi.

Ethereum ETF’leri ve Varlık Akışları

Ethereum ETF'leri ve Varlık Akışları

Ethereum ETF’leri, haftalık çıkış serisine son verdi. Varlık bazında incelediğimizde, Bitcoin fonları 1,07 milyar dolarlık fon çekti. Bu yüksek miktardaki fon girişiyle birlikte, Bitcoin’in değer kaybına odaklı kısa pozisyon ürünü de 8,8 milyon dolarlık bir giriş elde etti. Ethereum ise, Ağustos ayından bu yana ilk kez önemli bir oranda fon girişi kaydetti ve geçen hafta 87 milyon dolarlık bir fon kazancı elde ederek negatif haftalık kapanış serisini sonlandırdı.

Solana fonları ise geçen hafta yaklaşık 5 milyon dolar kaybetti. Öne çıkan fon akışları arasında, çoklu varlık fonları 65 milyon dolarlık bir girişle Bitcoin ve Ethereum fonlarını takip etti.

İlginizi Çekebilir;  Kişisel sağlıkta devrim getiren WELL3’ün token’ı WELL, Bybit, Bitget ve Gate.io’da listelenecek
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.