Katılımevim Karma İnşa Projesi ve KTLEV Payı Hakkında Açıklamalar

0

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş.’den Önemli Açıklama

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş.'den Önemli Açıklama

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. (KTLEV), Bursa’nın Nilüfer İlçesindeki çok amaçlı karma proje inşası hakkında önemli bir adım attı. Şirket, 100.000 metrekarelik gayrimenkulün %70’ini içeren satın alma işleminin tamamlandığını duyurdu. Bu gayrimenkul, halen CarrefourSA (CRFSA) Bursa AVM olarak hizmet vermektedir.

Bu satın alma işlemi, Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş.’ye ait olan mülkiyetin %70’inin devri ile gerçekleşmiştir. Ayrıca, gayrimenkul üzerinde Hasılat Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi düzenlenerek ön protokol tamamlanmıştır. Atış Yapı Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile yapılan sözleşme kapsamında proje hasılatının asgari 900.000.000 dolar olacağı garanti altına alınmıştır.

Katılımevim, Atış Yapı ile işbirliği yaparak Bursa’da konut, otel ve açık hava konseptli alışveriş merkezini içeren karma bir gayrimenkul projesini hayata geçireceğini duyurdu.

Yüksek Gelir Beklentisi ile Karma İnşa Projesi

Proje, Hasılat Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi çerçevesinde geliştirilecek çok amaçlı karma bir projeden oluşacaktır. Hasılat paylaşımı %55’e Atış Yapı’ya ve %45’e Bainbridge Gayrimenkul’e ait olacak şekilde belirlenmiştir. Bu durumda, Katılımevim’in %70’lik hissesi ile elde edeceği gelirin asgari 283.500.000 dolar olması hedeflenmektedir. Atış Yapı, proje hasılatının beklenenin altında kalması durumunda eksik kalan bedeli karşılamayı taahhüt etmiştir.

KTLEV Payında Son Durum

Borsa İstanbul’da işlem gören KTLEV payı, bu yılın başından itibaren dalgalı bir seyir izlemiştir. Nisan ayında zirve yaparak 202 TL’ye ulaşan hissenin ardından Mayıs ayında düzeltme yaşanmıştır. Haziran ayı itibariyle ise hisse değerinde yeniden yükseliş görülmüştür. KTLEV’in güncel fiyatıyla yılbaşından bu yana %30’luk bir değer kaybı yaşandığı gözlemlenmektedir.

InvestingPro analizi, KTLEV hissesinin mevcut fiyat seviyelerinde bir miktar primli olduğunu öngörmektedir. Yatırımcılar, finansal hedeflerine ulaşmak için güncel değerlendirmeleri ve analizleri InvestingPro platformunda bulabilirler.

İlginizi Çekebilir;  Yatırım Fırsatları ve Teknoloji Şirketlerinin Performansı

Yatırım yaparken doğru kararlar almak için InvestingPro’yu keşfedin. Şimdi büyük yaz indiriminden faydalanarak %50 indirime ek %10’a varan ekstra indirim kazanmak için “KAZAN” kuponunu kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi ve destek için InvestingPro‘ya başvurabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.