ABD’de Tüketici Enflasyonu 2023’ün Haziran Ayından Beri En Düşük Seviyede

0

ABD’de tüketici enflasyonu, 2023 yılının Haziran ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) % -0,10 olarak açıklandı ve yıllık TÜFE %3 seviyesine indi.

InvestingPro Büyük Yaz İndirimi Başladı!

InvestingPro Büyük Yaz İndirimi Başladı!

InvestingPro tarafından düzenlenen Büyük Yaz İndirimi kampanyası başladı! Bu kampanya kapsamında %50’ye varan ek indirim fırsatları sunulmaktadır. Kupon kodu olarak PRO20 kullanabilirsiniz. Kodu nasıl kullanacağınızı öğrenmek için adım adım rehber içeren bir videoyu izleyebilirsiniz. Kampanya hakkında sorularınız varsa, destek birimine buradan ulaşabilirsiniz.

ABD Enflasyonu Beklentilerin Altında Geldi

ABD’de aylık enflasyonun %0,10 olması beklenirken, yıllık enflasyonun %3,1 seviyesine gerilemesi öngörülmekteydi. Açıklanan veriler, Federal Rezerv’in faiz kararlarında önemli bir rol oynamaktadır. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yapılan açıklamada, tüm kentsel tüketiciler için Tüketici Fiyat Endeksi (CPI-U)’nın mevsimsellikten arındırılmış olarak Mayıs ayında sabit kaldıktan sonra Haziran ayında %0,1 azaldığı belirtildi. Benzin fiyatlarının düşüş göstermesiyle barınma maliyetlerindeki artışın dengelediği açıklamada, enerji endeksinin %2,0 oranında düştüğü ve gıda endeksinin %0,2 oranında arttığı vurgulandı. Gıda ve enerji hariç tüm kalemler endeksinin %0,1 oranında arttığı ve son 12 aylık dönemde %3,0 artış gösterdiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir;  Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck'un Çin Ziyareti ve Önemli Görüşmeleri
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.