Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck’un Çin Ziyareti ve Önemli Görüşmeleri

0

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Çin Ziyareti ve Önemli Görüşmeler

Bugün Pekin’de Çinli yetkililerle önemli bir toplantı gerçekleştiren Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Çin mallarına yönelik önerilen Avrupa Birliği tarifelerinin detaylarını ele aldı. Habeck, elektrikli araçlar (EV) gibi konularda Çinli yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

AB ve Çin Arasındaki Ticaret ve İklim İşbirliği

AB’nin Çin’e yönelik tarife önerisinden sonra gerçekleşen toplantıda, AB’nin cezalandırıcı bir yaklaşım benimsemediği vurgulandı. Habeck, AB’nin Çinli firmaları cezalandırmak yerine pazara erişim için eşit standartlar oluşturmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, iklim ve dönüşüm konularında Almanya ve Çin arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi üzerinde duruldu.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Zheng Shanjie, tarifelerin her iki tarafa da zarar vereceğini belirterek endişelerini dile getirdi ve Almanya’yı liderlik etmeye çağırdı. Zheng, Çin’in yenilenebilir enerji alanındaki büyümesini övdü ve kömür tüketimine bağımlılığın azaltılmasının önemine vurgu yaptı.

AB raporunun bulgularıyla ilgili olarak, Çinli yetkililerin ciddi bir şekilde ilgilenmesi ve gelecekteki müzakereler için bir temel olarak kullanması teşvik edildi.

Toplantıda ayrıca, Çin’in 2023 yılında yenilenebilir enerji kapasitesini artırarak küresel toplamın yarısından fazlasını oluşturduğu ve 2030 hedeflerini aşma potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Habeck, enerji sisteminde yenilenebilir enerjinin etkilerinin dikkate alınması gerektiğini ve kömür tüketimine alternatif yaklaşımların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao ile gerçekleşen görüşmenin ardından, tarife konusunun daha detaylı ele alınması için AB Komisyon Üyesi Valdis Dombrovskis ile video konferans planlandı.

  • Kaynak: Reuters
  • Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.
İlginizi Çekebilir;  Amerika Birleşik Devletleri Yatırım Kısıtlamaları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.