Martı Gayrimenkul’den Bedelsiz Sermaye Artışı Başvurusu

0

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan Bedelsiz Sermaye Artışı Başvurusu

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan Bedelsiz Sermaye Artışı Başvurusu

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, bedelsiz sermaye artışı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurduğunu bildirdi. Şirket, geçtiğimiz ay aldığı yönetim kurulu kararına göre, 376.200.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, bir defaya mahsus olmak üzere 500.000.000 TL’lik kayıtlı sermaye tavanını aşarak, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle %190 oranında artışla 714.780.000 TL artırılacağını ve toplam sermayesinin 1.090.980.000 TL’ye ulaşacağını açıkladı.

Martı Gayrimenkul, bu artırımı gerçekleştirmek için 714.780.000 TL’lik sermayenin tamamının sermaye düzeltmesi olumlu farkları hesabından karşılanmasına karar verdi. Bugün yapılan KAP açıklamasında, yönetim kurulu kararına dayalı olarak esas sözleşme tadilinin izin ve onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na gerekli başvuruların yapıldığı vurgulandı.

MRGYO Hisse Senedindeki Son Durum

MRGYO, geçen hafta 5 TL seviyesinden bulduğu destekle %10 değer artışı kaydederken, yeni haftaya da kısmen pozitif bir başlangıç yaptı. Hisse senedi, geçen yılın son ayında yaşadığı sert düşüşlerin ardından 2024 yılı boyunca düşük ivmeli bir yükseliş trendine girmeyi başardı. Yılbaşından bu yana %30 değer artışı gösteren MRGYO, volatil hareket eden gayrimenkul sektörüne nazaran daha sakin fiyat hareketlerine sahip olsa da, bu hareketler sektöre paralel bir getiri sunuyor.

InvestingPro’da mali durumu “iyi performans” olarak sınıflandırılan şirketin güçlü yönleri arasında düşük Fiyat/Gelir (FD) ve Fiyat/Kazanç (FK) oranları dikkat çekiyor. Hissenin mevcut adil değeri, yüksek belirsizlik göz önüne alındığında 8,28 TL olarak hesaplanmakta ve bu, 6 TL seviyesindeki fiyata göre %38 oranında bir değer artışı öngörüsü sunuyor.

İlginizi Çekebilir;  OpenAI, Rockset'i Satın Aldı: Yapay Zeka Alanındaki Gücünü Artırıyor

Gayrimenkul sektöründe potansiyeli yüksek hisseleri tespit etmek için InvestingPro’dan faydalanabilirsiniz. Ayrıca, InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMLERİ devam ediyor! %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.