Federal Temyiz Mahkemesi Kararı ve Önleyici Bakım Zorunluluğu

0

Federal Temyiz Mahkemesi Kararı

Federal bir temyiz mahkemesi, sağlık sigortacılarının kanser taramaları ve HIV önleyici ilaçlar gibi önleyici hizmetleri hastalardan ekstra ücret talep etmeden karşılamaya devam etmeleri gerektiğine karar verdi. Ancak, bu hizmetlerin kapsama alınması için kullanılan yaklaşımın anayasaya aykırı olduğuna da hükmetti.

Davaya İlişkin Detaylar

5. ABD Temyiz Mahkemesi’nin kararı, Teksas merkezli bir Hıristiyan sağlık merkezi işletmecisi olan Braidwood Management liderliğindeki bir grup Hıristiyan işletme tarafından açılan bir davaya yanıt olarak geldi. İşletmeler, dini gerekçelerle HIV için maruziyet öncesi profilaksinin (PrEP) karşılanmasına karşı çıkarak, zorunluluğun hizmet seçimi yönteminin ABD Anayasasını ihlal ettiğini iddia etti.

Yargı Kararı ve Değerlendirme

Eski Başkan Donald Trump tarafından atanan iki yargıç ve Başkan Joe Biden tarafından atanan bir yargıçtan oluşan üç yargıçlı panel, işletmelerin anayasa konusundaki argümanını onayladı. Ayrıca, hükümetin Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı’nın görev gücünün kararlarını geriye dönük olarak geçerli kılma yetkisini reddetti. Ancak mahkeme, zorunlu uygulamayı sadece davaya dahil olan işletmelerle sınırlandırdı ve bazı aşıların ve çocukluk çağı tarama hizmetlerinin zorunlu olarak karşılanması kararını yeniden değerlendirme talimatı verdi.

Önleyici Bakım Zorunluluğu ve Gelecek

Uygun Bakım Yasası’nın (ACA) bir parçası olan önleyici bakım zorunluluğu, ABD’nin önde gelen tıp grupları tarafından desteklenirken, mahkeme tarafından gündeme getirilen yasal sorunlar nedeniyle geleceği belirsizliğini koruyor. Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı ve davacıların avukatı henüz kararla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  Patriot Füze Savunma Sistemi: Ukrayna'ya Sunulan Hayati Destek
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.