Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Büyük Çıkışlar

0

Investing.com’un haberine göre, kripto varlık yatırım ürünleri, geçtiğimiz hafta 726 milyon dolarlık büyük bir fon çıkışı yaşadı. Bu çıkış, en son Mart ayında kaydedilen seviyelere geri döndü. CoinShares analistleri, kripto fonlarındaki bu satışların, daha önceki haftada güçlü gelen makroekonomik verilerin ardından, Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığını artırmasına bağladığını belirtiyor. Ancak, haftanın ilerleyen günlerinde açıklanan zayıf iş gücü verileri, günlük çıkışların hızını düşürdü. Analistler, piyasanın iki faiz indirim miktarı hakkında fikir ayrılığı yaşarken, bu hafta açıklanacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin durumu netleştirebileceğine inanıyor.

ABD, ETF Piyasasına Yön Vermeye Devam Ediyor

Bölgesel bazda incelendiğinde, kripto varlık yatırım fonlarından yapılan çıkışların neredeyse tamamının ABD pazarında gerçekleştiği görülüyor. ABD’de yalnızca 721 milyon dolarlık kripto yatırım fonu çıkışı yaşanırken, Kanada’da da yaklaşık 28 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleşti. Avrupa Bölgesi ise bu süreçte daha dirençli bir tutum sergiledi; Almanya’da 17 milyon dolarlık fon girişi kaydedildi.

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Büyük Çıkışlar

Varlık bazında satışların 643 milyon dolarlık kısmı Bitcoin fonlarından kaynaklandı. Bitcoin’e odaklı yatırım fonlarında ise 3,9 milyon dolarlık kısmi girişler gözlemlendi, bu durum piyasalardaki düşüş algısını pekiştirdi.

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Büyük Çıkışlar

Ethereum ETF’lerinde Zayıf Seyir

Ethereum fonlarından yapılan çıkışlar, ETF’e dönüştürülen Grayscale fonu nedeniyle 98,1 milyon dolar olarak raporlandı. Diğer Ethereum ETF’lerinin ise hareket etmemesi dikkat çekici bir durum. Solana fonları, geçtiğimiz hafta 6,9 milyon dolarlık bir giriş sağlarken, çoklu varlık fonlarına girişler ise 3,4 milyon dolar oldu.

İlginizi Çekebilir;  ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Dolar, Altın ve Borsa Tepkileri

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Büyük Çıkışlar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.