Grayscale, XRP’ye Dayalı Yeni Yatırım Fonu Kurma Aşamasında

0

Grayscale’den XRP’ye Dayalı Yeni Yatırım Fonu

Grayscale'den XRP'ye Dayalı Yeni Yatırım Fonu

Investing.com’da yer alan haberlere göre, Grayscale, Bitcoin ve Ethereum’a dayalı yatırım fonlarını ETF’e dönüştürdükten sonra şimdi de XRP’ye dayalı yeni bir yatırım fonu kurma aşamasına geldi. FOX Business’ın aktardığı bilgilere göre, kripto varlık yöneticisi Grayscale, nitelikli yatırımcılara doğrudan XRP’ye yatırım yapma imkanı sunan bir fon oluşturmayı planlıyor. Bu, ABD’de ilk kez bir XRP yatırım ürününün piyasaya sürülmesi anlamına geliyor.

XRP İçin ETF Kapılarını Aralayan Önemli Gelişme

Bu gelişme, XRP için piyasalarda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Grayscale’in yeni fonu, ileride bir ETF’e dönüşme potansiyelini de gündeme getiriyor. Zira Grayscale, bu yıl Bitcoin ve Ethereum temelli iki yatırım ürünü için düzenleyici onay aldıktan sonra, bu ürünleri ETF’e dönüştürmüştü.

Grayscale’in bu stratejik adımı, kripto piyasasında olumlu bir etki yarattı. XRP’nin fiyatı, bir saatlik zaman diliminde %8’lik bir artışla 0,53 dolardan 0,58 dolara yükseldi. Ancak bu sıçramanın ardından yaşanan kâr satışlarıyla piyasa, XRP’yi 0,57 dolara kadar çekti. Özellikle Ethereum ETF’lerine onay verilmesinin ardından XRP topluluğunda, Ripple tokenine dayalı bir ETF başvurusu yapılması için yoğun bir talep oluştu. Onaylanma olasılığı şu an için düşük görünse de, geçmişte SOL ETF’i için bazı başvurular gerçekleştiği belirtilebilir. Fakat Ripple’ın SEC ile olan yasal mücadelesinin devam etmesi, XRP’nin ETF piyasasına dahil edilme ihtimalini zayıflatıyor.

XRP’nin Benimsemesi Artıyor

Diğer yandan, kripto borsalarının SEC’nin Ripple’a açtığı davanın ardından XRP’yi delist etmesi göz önünde bulundurulduğunda, süreç devam etse de piyasanın en büyük kripto varlık yöneticisinin XRP’ye dayalı bir yatırım fonu başlatması önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Şu anda XRP, 32,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle kripto para piyasasının en değerli 7. varlığı konumunda. Bazı piyasa uzmanları, Ripple’ın SEC ile sorunlarını çözmesi durumunda, XRP’nin kullanım alanına bağlı olarak çok daha değerli hale gelebileceğini öngörüyor.

İlginizi Çekebilir;  Foreks: Finansal Piyasalara Yönelik Güvenilir Veri ve Analiz Platformu
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.