Cardano Aktif Adreslerinde Artış ve Kripto Piyasasındaki Gelişmeler

0

Cardano Aktif Adreslerinde Büyük Artış

Cardano Aktif Adreslerinde Büyük Artış

Investing.com’un haberine göre, Cardano ağındaki önemli güncellemeler ve yeni meme coin platformunun devreye girmesi, aktif adres sayısında kayda değer bir artışa yol açtı. Bu gelişmelerin yanı sıra, ApeCoin de yaklaşan ApeChain lansmanı öncesinde güçlü bir yükseliş trendi sergiliyor. Ancak, Worldcoin, özellikle iris taramasına dayalı iş modelinin neden olduğu düzenleyici sorunlarla başa çıkmaya devam ediyor; bu durum birçok ülkede güvenlik ve gizlilik endişelerine yol açıyor.

Cardano Aktif Adresleri 5 Ayın Zirvesinde

Cardano Aktif Adresleri 5 Ayın Zirvesinde

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen hard fork ile birlikte Cardano meme token Launchpad’in açılması, ağın büyümesine önemli katkılarda bulundu. Cardano ağında, günlük aktif adres sayısı son 5 ayın en yüksek seviyesi olan 52.000’e ulaşarak topluluk içinde bir iyimserlik oluşturdu. Bu keskin artış, Cardano’nun “zombi ağ” olduğu yönündeki iddialara da yanıt vermiş oldu. Artan aktif adres sayısı, kullanıcıların ağı etkin bir şekilde kullanmaya başladığını gösteriyor ve bu durumun ADA fiyatına olumlu yansıması bekleniyor. Chang hard forku ile tamamen merkezsiz hale gelen Cardano, bu güncellemeyi olumlu karşılıyor.

Bunun yanı sıra, Snek-Fun adlı yeni meme coin platformunun devreye girmesi, Cardano ağındaki aktiviteyi artırmaya yardımcı oldu. Snek-Fun’da işlemlerin başlamasıyla birlikte, 2.200’den fazla yeni meme coin basıldı ve bu da 4,5 milyon ADA işlem hacmi yarattı. ADA fiyatı, piyasa ile paralel bir seyir izlerken, bu önemli gelişmelerin ek bir olumlu etki oluşturmadığı gözlemlendi. Bugün ADA, 0,34 dolardan işlem görmekte ve son 4 günde %10 değer artışı kaydetmiş durumda.

ApeCoin Yükselişini Sürdürüyor

Bored Ape Yacht Club geliştiricileri tarafından piyasaya sürülen ApeCoin, son üç ayın zirvesine ulaştı. Kripto para piyasalarında son günlerde görülen pozitif ivme ile birlikte APE, %40’a varan getiriler elde etti. Dün 0,89 dolara kadar yükselerek Temmuz ayından bu yana en yüksek değerine ulaşan APE, bugün kâr satışlarının etkisiyle 0,82 dolara geriledi. APE’deki bu yükseliş, yakın zamanda piyasaya sürülecek olan ApeChain ana ağı ile ilişkilendiriliyor. Yeni zincir, en büyük katman-2 ağı olan Arbitrum ağı üzerinde inşa ediliyor. Ayrıca, ApeCoin, oracle sağlayıcısı Pyth Network ile yapılan iş birliğini de olumlu bir gelişme olarak fiyatlıyor.

İlginizi Çekebilir;  Tether, Tron Ağında 1 Milyar USDT İhracı Gerçekleştirdi

Worldcoin’in Düzenleyici Sorunları Artıyor

Worldcoin’in Düzenleyici Sorunları Artıyor

Worldcoin, 10’dan fazla ülkede düzenleyici sorunlarla baş etmeye çalışırken, son olarak Singapur da bu ülkeler arasına katıldı. Yaşanan yasal sorunların odağında, Worldcoin projesinin iris taramasına dayalı iş modelinin güvenlik endişeleri yer alıyor. Singapur, Worldcoin’i ülkenin Ödeme Hizmetleri Yasası’nı ihlal ettiği iddiasıyla soruşturmaya başladı. Singapur polisi, Worldcoin hesaplarının üçüncü taraflara satışını aktif bir şekilde araştırıyor ve bunun, Worldcoin’in bir ödeme hizmeti sağlayıcısı olmadığı için Singapur yasalarına göre yasa dışı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Worldcoin projesi, Hindistan, Kore, Brezilya, Fransa ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde gizlilik ve mevzuat konusundaki endişeler nedeniyle zorluklar yaşamaktadır.

Proje, ilerleme kaydetme konusunda çeşitli zorluklarla karşılaşırken, yerel varlığı WLD de düşüş trendini sürdürüyor. Kripto para, son haftalarda düşüş hacimli işlemler eşliğinde düşüşünü yavaşlatmış durumda. WLD, geçen aydan bu yana 1,4 dolarda destek bulmuş olup, piyasa çıkış dönemindeki fiyat seviyesine geri dönmüş görünüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.