Aave’nin Kripto Pazarındaki Performansı ve Son Gelişmeler

0

Merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında önemli bir yere sahip olan Aave protokolünün kurucusu Stani Kulechov, kripto piyasalarında yaşanan dalgalanmalara rağmen platformun 6 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Bu düşüş, özellikle geçen haftaki Japonya Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırma kararı ve ardından gelen Cuma günkü ABD istihdam raporunun piyasalarda yarattığı belirsizlikle daha da derinleşti.

Son 24 saat içerisinde Ether (ETH), yüzde 20’den fazla değer kaybederken, Aave (AAVE) da piyasa değerinin yüzde 23,7’sini kaybetti. Parsec Finance’in verilerine göre, bu süreçte kripto türev piyasalarında yaklaşık 1 milyar dolar, DeFi protokollerinde ise 350 milyon dolarlık bir tasfiye yaşandı.

Aave'nin Kripto Pazarındaki Performansı ve Son Gelişmeler

Kulechov, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Aave Protokolü, çeşitli L1 ve L2 ağlarında 14 aktif pazarda piyasa stresine karşı direndi ve toplamda 21 milyar dolarlık varlığı güvence altında tutmayı başardı. Bu süreçte, merkeziyetsiz tasfiyelerden bir gecede 6 milyon dolar gelir kaydettik.” ifadelerini kullandı.

On-chain verilere göre, kripto fiyatlarındaki bu ani düşüş, Aave platformunda 802.000 dolar gelir sağlayan 7,4 milyon dolarlık wrapped ether (WETH) pozisyonu da dahil olmak üzere birçok tasfiyeye yol açtı. DeFiLlama verilerine göre, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL) ayın başında 100 milyar dolar iken, şu anda bu rakam 71 milyar dolara gerilemiş durumda.

Bu makale, CoinDesk Türkiye üzerinde ilk olarak yayımlanmıştır.

İlginizi Çekebilir;  Kimpur Şirketinin 2024 İlk Çeyrek Performansı Değerlendirildi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.