Vestel Elektronik’ten Hindistan’da Önemli Gelişme ve Hisse Değerlendirmesi

0

Vestel Elektronik’ten Önemli Gelişmeler

Investing.com – Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (VESTL), bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden önemli bir duyuru yaptı. Şirket, Hindistan’da bir niyet mektubu imzaladığını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, Vestel’in %100 dolaylı bağlı ortaklığı olan Vestel Mobilite Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hindistan’ın önde gelen otomotiv gruplarından Krishna Grubu’na ait Shloka Enterprises LLP firması ile bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu (MoU) imzaladı.

Bu niyet mektubu, özellikle elektrikli araç şarj istasyonları, mobilite elektroniği ve enerji depolama sistemleri gibi alanlarda potansiyel iş birliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla bir yıl süreli olarak imzalanmıştır. Vestel’in Hindistan pazarındaki bu girişimi, şirketin uluslararası genişleme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Finansal Durum ve Borçlanma İhracı

Vestel ile ilgili son gelişmeler arasında, şirketin borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yaptığı başvuru da dikkat çekiyor. Vestel Yönetim Kurulu, bu ayın başlarında aldığı kararla, 3.000.000.000 TL’yi aşmayacak şekilde, 5 yıla kadar değişik vadelerde, bir veya birden fazla seferde, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde halka arz edilmeden nitelikli yatırımcılara satış yoluyla borçlanma aracı ihraç edilmesi için onay verilmesi amacıyla SPK’ya başvuruda bulundu.

VESTL Hisse Senedi Değerlendirmesi

VESTL payı ucuz mu, yoksa pahalı mı? VESTL hissesi, 6 Mayıs haftasında 107,3 TL ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra düşüş trendine girdi ve bu hafta 75,95 TL’ye kadar gerileyerek yaklaşık %30 değer kaybı yaşadı. Yılın ilk aylarında %129’a kadar ulaşan önemli bir değer artışı sağlayan hisse, son 3 haftadır Mart ayında destek bulduğu bölgelerde zemin oluşturma çabası içinde. Güncel verilere göre VESTL, yılbaşından bu yana %67 değer artışıyla dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir;  Elektrikli Araç Pazarında Beklenen Değişiklikler

InvestingPro’nun adil değer aracına göre VESTL için hesaplanan adil değer 110,15 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu analiz, 11 finansal model ve orta belirsizlik düzeyine dayalı olarak yapılırken, hissenin mevcut fiyatına göre %40,9 oranında iskontolu hareket ettiği öngörülüyor. Ayrıca InvestingPro’da yer alan iki analistin VESTL için konsensüs tahmininin de adil değer tahmininin üzerinde, 120,93 TL olduğu görülüyor.

Yatırımcılar İçin Bilgilendirme

Yatırımcılar İçin Bilgilendirme

BIST’teki hisselerin ucuz mu yoksa pahalı mı olduğu konusunda daha fazla bilgi edinmek için InvestingPro’nun finansal modellere göre hesaplanan adil değer aracını kullanabilirsiniz. Ayrıca, InvestingPro’da devam eden büyük yaz indirimlerinden yararlanmak için %50 indirim üzerine ek %10’a varan indirim fırsatını değerlendirebilirsiniz. Bunun için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.