Kimpur Şirketinin 2024 İlk Çeyrek Performansı Değerlendirildi

0

Şirketin Performansı

Kimteks Poliüretan Sanayii ve Ticaret A.Ş. (KMPUR) tarafından yapılan açıklamaya göre, poliüretan sektöründe faaliyet gösteren Kimpur, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendirdi. Şirket, ilk 3 ayda net kârını yüzde 232 oranında artırarak önemli bir büyüme kaydetti. Konsolide bazda 2,415 milyar TL gelir elde eden Kimpur, ihracat ve ihraç kayıtlı satış hacmi ile yurt içi satışlarını da açıkladı.

Finansal Detaylar

Finansal Detaylar

2024 ilk çeyrek konsolide gelirleri 2,415 milyar TL olan Kimpur’un net kârı geçen yıla göre 104 milyon TL seviyesine ulaştı. Ayrıca, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) 360,5 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin enflasyon muhasebesi öncesi ve sonrası net kâr rakamları da açıklandı.

Bilanço Durumu

Kimpur’un Mart sonunda Net Finansal Borç rakamı 776 milyon TL iken, Net Finansal Borçluluk/FAVÖK oranı 0,45 seviyesine düşürüldü. Bilanço aktif büyüklüğü bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 artarak 10.602 milyar TL seviyesine yükseldi.

CEO’nun Açıklamaları: Kimpur CEO’su Cavidan Karaca, şirketin güçlü finansal performansı ve küresel pazardaki konumu hakkında olumlu ifadeler kullandı.

KMPUR Payı: KMPUR hisse senedi, geçmiş dönemdeki performansını ve analist tahminlerini içeren detaylı bir değerlendirme sunmaktadır.

InvestingPro: Yatırım stratejilerini güçlendirmek isteyenler için InvestingPro’da KMPUR ve diğer hisseler hakkında detaylı analizlere ulaşmak mümkün.

İndirim Fırsatı: InvestingPro’da büyük yaz indirimleri başladı. %50 indirime ek %20 indirim için KAZAN kuponunu kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Yapay Zeka İle Güçlü Yatırımcı İlgi Gören Akıllı Telefonlar
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.