Çimsa Çimento, Mannok Holdings’in %94,7 Hissesini Satın Aldı

0

Çimsa Çimento’dan Önemli Satın Alma Duyurusu

Çimsa Çimento'dan Önemli Satın Alma Duyurusu

Investing.com – Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CIMSA), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, dolaylı bağlı ortaklığı Cimsa Ireland’ın önemli bir şirket alımını gerçekleştirdiğini duyurdu. Çimsa’nın açıklamasında, uluslararası yapı malzemeleri yatırımlarının konsolide edildiği büyüme platformu olan bağlı ortaklık Sabancı Building Solutions BV’nin %100 bağlı ortaklığı Cimsa Ireland Ltd tarafından İrlanda Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Mannok Holdings DAC’nin %94,7 hissesinin satın alındığı belirtildi.

Bu satın alımın, Çimsa’nın sürdürülebilir yapı malzemeleri alanındaki büyüme stratejisi ve global ayak izini genişletme hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade edildi. Mannok’un, bağımsız denetimden geçmemiş finansal tablolarına göre, 30.06.2024 itibarıyla sona eren son 12 aylık dönemde 293,7 milyon euro net satış ve 57,5 milyon euro faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) elde ettiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, şirketin İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda’da üretim tesisleri ile İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda ve İngiltere’de geniş bir satış ve dağıtım ağı bulunduğu aktarıldı.

Çimsa’nın Hedefleri

Çimsa, bu stratejik satın alma ile birlikte, mevcut iş kollarında büyümeyi sürdürmeyi ve yeni iş alanlarına girerek ortak sinerjiler yaratmayı hedeflediğini duyurdu. Şirket, faaliyet gösterdiği coğrafya ve sektörlerin çeşitlendirilmesi ile döviz bazlı gelirlerinin toplam içindeki payını %70’in üzerine çıkarmayı amaçlıyor. Mannok’un sermayesini temsil eden payların tamamının, finansal borç ve benzeri kalemler için yapılan düzeltmeler sonrası devralmaya teşkil edecek toplam şirket değeri ise 330 milyon euro olarak belirlendi. Satın alma işlemi, satın alma sözleşmesindeki koşulların yerine getirilmesi ve ilgili otoritelerden onay alınmasının ardından tamamlanacak.

İlginizi Çekebilir;  Aydem Yenilenebilir Enerji'nin Haziran 2024 Elektrik Üretimi Raporu

CIMSA Hissesinde Son Durum

CIMSA, haftaya piyasadan ayrışarak pozitif bir başlangıç yaptı ve geçtiğimiz haftaki yükseliş trendini devam ettirdi. Haftanın ilk gününde %6’ya yakın değer kazanan hisse, dünkü işlemlerde 36,02 TL’den kapanış kaydetti. Bu ay boyunca %7’ye yakın bir değer artışı gösteren CIMSA, yılbaşından bu yana %25 seviyesinde bir getiri sağlarken, yılın ilk yarısında daha çok 30-34 TL bandında hareket etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.