ABD Enflasyon Verileri ve Piyasa Tepkileri

0

Investing.com’un haberine göre, ABD’nin enflasyon verileri arasında önemli bir yer tutan Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (PCE), Haziran ayında yıllık bazda %2,6 seviyesinde sabit kaldı. Bu veri, piyasa analistlerinin beklediği %2,5 oranına ulaşamadı. Bununla birlikte, genel PCE fiyat endeksi, yıllık bazda Mayıs ayındaki %2,6’dan %2,5’e gerileyerek beklentilere paralel bir performans sergiledi.

InvestingPro’da YAZ İNDİRİMLERİ başladı! Şimdi %50 indirime ek olarak %10’a varan indirimden yararlanmak için KAZAN kodunu kullanabilirsiniz. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz, adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Piyasa Verileri Nasıl Yorumlandı?

Piyasa Verileri Nasıl Yorumlandı?

Açıklanan veriler beklenildiği gibi geldi ve piyasa katılımcıları mevcut görüşlerini korumaya devam etti. Piyasa analistleri, Eylül ayında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artışının ardından, Kasım veya Aralık ayında ikinci bir faiz indirimi olasılığını fiyatlamaya devam etmektedir. Fed’in bakış açısına göre ise, mevcut veriler değişim yaratacak kadar güçlü bir bilgi sağlamadı. Bu durumda, piyasanın odak noktası gelecek haftaki FOMC toplantısına kaymış durumda. Bu ay faizlerin sabit kalması beklenirken, Fed Başkanı Powell’ın faiz indirimi konusunda herhangi bir ipucu verip vermeyeceği dikkate alınacak.

DXY Yatay Hareketine Devam Ediyor

Dolar endeksi, bu hafta düşük volatilite ile dar bir bantta hareket etmeye devam etti. 104,2 seviyesinde destek bulan endeks, 104,5 seviyesinde ise dirençle karşılaştı. Haftanın son işlem gününde endeks, 104,4 bölgesine doğru hafif bir yükseliş gösterdikten sonra ABD verilerinin açıklanmasının ardından 104,2’ye doğru kısmi bir düşüş kaydetti.

İlginizi Çekebilir;  BofA'nın Analizine Göre Sektör Değerlendirmesi

Doların 6 majör para birimi arasında bu hafta en hareketli olduğu parite ise USD/JPY oldu. Japon yenindeki değer artışı bu hafta da devam ederken, USD/JPY paritesi 151,93 seviyesine kadar geriledi. Bu, Nisan ayında görülen seviyelere kadar bir düşüş anlamına geliyordu ve buradan gelen tepki alımlarıyla parite 153,87’ye kadar toparlandı. Altın ise sabah saatlerinde bulduğu destekle devam ederken, ABD işlem saatlerine girildiğinde %1’e yakın bir değer artışına ulaşarak 2.389 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak, altın haftalık bazda %0,5 oranında bir düşüş göstermeye devam ediyor.

ABD borsaları ise haftanın son işlem gününe yarım puanın biraz üzerinde pozitif bir başlangıç yaptı. ABD endeksleri arasında Nasdaq ve S&P 500, geçen haftadan bu yana sert düşüşler yaşarken, Dow Jones dünden bu yana gördüğü pozitif ivmeyi korumaya devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.