Vitalik Buterin’den Ethereum Ağındaki İşlemleri Hızlandırma Önerileri

0

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum ağındaki işlemleri hızlandırmak için çeşitli tekliflerde bulundu. Ağın hisse ispatı konsensüs mekanizmasına geçmesiyle onay süreleri 5 ila 20 saniye arasına düştü, ancak güvenli bir nihai onay için hala 12 dakika beklemek gerekiyor. Buterin, işlem onaylarını hızlandırmak için SSF, Based ve rollup gibi ön onaylara odaklanılması gerektiğini önerdi. Özellikle SSF sayesinde ağda daha az sayıda doğrulayıcı çevrim içi olsa dahi işlem onaylarının aksamayacağı üzerinde duruluyor.

Katman-2 Ağları Yeniden Ön Planda

Buterin, katman-2 ağlarının da kullanılmasını önerirken rollup’ların önemli hale geldiğine dikkat çekti. Ethereum ana ağında işlemlerin daha hızlı onaylanması için birkaç doğrulayıcı grubunun yeterli olabileceği belirtildi. Ayrıca, kullanıcılarla yapılan anlaşmalara uymayan doğrulayıcılar için ceza sistemi getirilmesi gerektiğini önerdi.

Ethereum’da Son Durum

Piyasa genelinde düşüş devam ederken Ethereum da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Özellikle spot Ethereum ETF sürecinin uzaması, Ethereum piyasası için olumsuzluk oluşturan bir unsur olarak öne çıkıyor. Son saat itibarıyla 3.100 dolar bandına gerileyen ETH, Haziran’ın ilk haftasından bu yana devam eden düşüş ivmesinde ETF kaynaklı kazanımlarını büyük ölçüde geri verdi.

Ethereum, SEC’nin spot ETF için ilk onayı vermesinin ardından 3.000 dolar sınırından 3.900 dolar bandına hızlı bir yükseliş kaydetmişti. Ancak sürecin uzaması ve kripto piyasaları özelinde oluşan genel satış baskısı kazanımların erimesine neden oldu.

Vitalik Buterin'den Ethereum Ağındaki İşlemleri Hızlandırma Önerileri

İlginizi Çekebilir;  Winklevoss Kardeşlerden Yapılan Bağış
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.