Dolar ve Euro’da Yeni Rekor Seviyeler: Piyasa Gelişmeleri

0

Yeni Rekor Dolar/TL ve Euro/TL Değerleri

Yeni Rekor Dolar/TL ve Euro/TL Değerleri

Investing.com – Dolar/TL, günün ilk saatlerinde yukarı yönlü kısa süreli bir sıçrama gerçekleştirerek yeni rekor seviyesine ulaştı. Dolar kuru, yurt içi piyasaların açılışı öncesi 33,18 seviyesine kadar çıkarak yeni bir rekor belirledi. Devam eden işlemlerde parite, 33 seviyesine kadar gerilese de şu anda 33,1 seviyesinde yatay bir seyir izliyor.

Aynı saat diliminde euro/TL paritesi de rekor seviyesini hafifçe artırarak 36,15’e yükseldi. Günlük bazda incelendiğinde, dolar/TL %0,13 oranında bir artış gösterirken, euro/TL %0,16’lık bir yükselişle devam ediyor.

Diğer yandan, dolar endeksi bu hafta düşüş eğiliminde olup 104 sınırı civarında kısmen destek bulduktan sonra dünden bu yana 104,1-104,5 aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığının önemli ölçüde artması, küresel piyasalarda dolar talebini azaltmaya devam ediyor. Bu durum, DXY’ın 103 bölgesine kadar gevşeme ihtimalini artırıyor.

Yurt İçi Gelişmeler

Yurt içinde öne çıkan gelişmeler arasında, yeni vergi düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması önemli bir gündem maddesi haline gelmiş durumda. Bunun yanı sıra, yurt içi piyasalar Moody’s’in olası not artırımını merakla bekliyor. Geçen ay gri listeden çıkışın ardından not görünümünün iki kademeye kadar artırılabileceği görüşleri, özellikle BIST’te pozitif bir fiyatlanmaya yol açıyor. Öyle ki, BIST 100 endeksi dünkü işlemlerde pozitif görünümünü koruyarak rekor seviyesini 11.188 puana taşıdı.

Büyük Yaz İndirimleri

Büyük Yaz İNDİRİMLERİ başladı! InvestingPro ile yatırım stratejinizi güçlendirin ve daha iyi sonuçlar elde edin. %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Haftanın Yatırım Aracı Performansı

Altın Piyasalarındaki Gelişmeler

Altın Piyasalarındaki Gelişmeler

Altın da rekor seviyelerde işlem görüyor

Ons altın, Fed’in faiz indirimi beklentisinin artması ve ABD Başkan Adayı Trump’a yönelik gelişmelerin etkisiyle yukarı yönlü ivmesini artırarak bugün rekor seviyesini 2.482,41 dolara taşıdı. İç piyasada ise gram altın, hem dolar kurundaki ılımlı yükseliş hem de ons altındaki artışa bağlı olarak yukarı yönlü trendini sürdürüyor. Bugün gram altın, rekor fiyatını 2.639 TL olarak belirledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.