NORWALK – FactSet’in Üçüncü Çeyrek Performansı

0

Küresel finansal veri ve analiz sağlayıcısı FactSet (NYSE: FDS), analist beklentilerini aşan üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket, 3,90 $’lık konsensüs tahmininin önemli ölçüde üzerinde 4,37 $’lık düzeltilmiş EPS bildirdi. Gelirler ise analist beklentilerine paralel gerçekleşti. Üçüncü çeyrek performansı, geçen yılın aynı dönemine göre GAAP gelirlerinin %4,3 arttığını gösterdi.

FactSet CEO’su ve CFO’sundan Değerlendirme

FactSet CEO’su Phil Snow, şirketin geleceği hakkında iyimserliğini dile getirerek, müşteri verimliliğini artırmak ve maliyetleri azaltmak için yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı. CFO Linda Huber ise gelirdeki yumuşaklığa rağmen artan EPS ve işletme marjlarıyla şirketin değer sunumunu vurguladı.

FactSet’in 2024 Mali Yılı Beklentileri

FactSet, ileriye dönük olarak 2024 mali yıl beklentilerini güncelledi. Şirket, organik yıllık abonelik değeri (ASV) artışının 85 milyon ila 120 milyon dolar arasında olmasını ve düzeltilmiş faaliyet marjının %37,0 ila %37,5 arasında olmasını bekliyor. Düzeltilmiş seyreltilmiş EPS’nin ise 16,00 ila 16,40 dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  BofA'nın Analizine Göre Sektör Değerlendirmesi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.