Baird Analistlerinden Amazon Hissesi Değerlendirmesi

0

Baird analistleri, Amazon’un online perakende ve bulut bilişim hizmetleri için kar marjı beklentilerini yeniden değerlendirdikten sonra, Perşembe günü Amazon (NASDAQ:AMZN) hisseleri üzerindeki fiyat hedeflerini 210 $’dan 213 $’a yükseltti.

AWS Kar Marjı Öngörüleri

Yatırım şirketi, Amazon Web Services (AWS) için kar marjlarının bu yılın sonlarına doğru düşebileceğini ve 2025 yılına kadar da düşmeye devam edeceğini öngörüyor. Analistler, “AWS’nin kar marjlarının, yeni veri merkezleri ve altyapının kurulmasıyla ilgili artan işletme maliyetleri nedeniyle %30 civarında sabitlenmesini veya daha da düşmesini bekliyoruz” şeklinde ifade ettiler.

Perakende ve Reklam Marjları

Baird ayrıca, Amazon’un Kuzey Amerika Perakende operasyonları için reklam gelirleri hariç kar marjlarının önümüzdeki iki yıl içinde düşük tek haneli bir yüzdeye düşmesini bekliyor. Uluslararası Perakende bölümünün ise önümüzdeki iki ila üç yıl içinde tutarlı bir şekilde kâr elde edeceği tahmin ediliyor. Reklam gelirlerinin kâr marjlarına güçlü destek sağlamaya devam etmesi bekleniyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

İlginizi Çekebilir;  Rectitude Holdings (RECT) Yatırımcılara İlk Halka Arz İmkanı Sunuyor
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.