Yapay Zeka Yatırımlarının Önemi

0

ChatGPT’nin Kasım 2022’de kullanıma sunulması, yapay zeka (AI) alanında önemli bir dönüm noktasıydı ve sektörde yaygın bir etkiye yol açtı. UBS analistleri, bu gelişmenin ekonomik alanlara etkilerinin yanı sıra teknoloji alanında önemli ilerlemelerin de tetiklendiğine inanıyorlar.

Yapay Zeka Pazarının Büyüklüğü

Bloomberg’in 2032 yılına kadar 1,3 trilyon dolardan McKinsey’in 4,4 trilyon dolara kadar değişen tahminleriyle yapay zeka pazarının öngörülen değeri oldukça büyük. UBS, yapay zekadan elde edilen yıllık gelirin önümüzdeki on yıl içinde 1 trilyon doları aşabileceğini tahmin ediyor.

Yapay Zeka Endüstrisinin Bileşenleri

UBS, yapay zeka endüstrisini temel, bilişsel ve son kullanım bileşenleri olarak tanımlıyor. Temel bileşen, fiziksel altyapıyı oluştururken, bilişsel bileşen üretici algoritmaları içerir. Son kullanım bileşeni ise yapay zeka destekli uygulamaları ve hizmetleri kapsar.

Yapay Zeka Yatırım Stratejisi

UBS, yapay zeka yatırımlarını temel bileşen üzerinde yoğunlaştırarak yapılandırmıştır. Banka, gelecekte en büyük fırsatların temel bileşende yattığına inanmaktadır. Ayrıca, son kullanım uygulamalarının temel ve bilişsel bileşenlere oranının büyüme döngüsünün ilk aşamalarında sınırlı karlılıkla sonuçlanabileceğini tahmin etmektedir.

İlginizi Çekebilir;  NORWALK - FactSet'in Üçüncü Çeyrek Performansı
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.