Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Yeni Yatırım Projeleri ve Kapasite Artışı

0

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Yatırım Gelişmeleri

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Yatırım Gelişmeleri

Investing.com’un haberine göre, Akfen Yenilenebilir Enerji (IS:AKFYE), Nisan ayında gerçekleştirmiş olduğu yatırımlara dair önemli bilgiler paylaştı. Şirket, toplam 86 MW kapasiteli hibrit Güneş Enerjisi Santrali (GES) projeleri için sözleşmelerin imzalandığını ve inşaat çalışmalarının başladığını duyurdu. Mevcut durumda 699 MW olan kurulu güç kapasitesinin, hibrit GES projelerinin tamamlanmasıyla birlikte 785 MW’a yükselebileceği belirtildi.

Bugünkü açıklamasında Akfen, yatırım sürecindeki toplam 102 MW kurulu güce sahip 5 adet Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ek kapasite artış projelerinin tüm sözleşmelerinin imzalandığını ve inşaat süreçlerinin başladığını bildirdi. Bu projeler, türbin tedarik, teslimat, kurulum ve devreye alma süreçlerini kapsayan, 15 yıllık servis anlaşmaları ile elektrik ve inşaat işleri sözleşmelerini içermektedir. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte, Akfen’in toplam kurulu gücünün 887 MW olması hedeflenmektedir.

Şirket, bu ek RES kapasite artış yatırımlarında Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınan yatırım teşviki kapsamında 3 yıl süreyle KDV, gümrük ve damga vergisi istisnası gibi destek unsurlarından yararlanacağını da vurguladı.

Sonuç olarak, Akfen Yenilenebilir Enerji, Mart ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıkladığı 3 yıllık yatırım programı ve sunum kapsamındaki birinci aşama yatırımlarının inşaat süreçlerine başladığını belirtti. Bu yatırımların, şirketin mevcut finansman yapısını etkilemeden, ilave borçlanma yapılmadan tamamlanması hedefleniyor.

Şirket, bu yılın sonunda hibrit GES yatırımlarını ve 2025 yılının son çeyreğinde ise RES ek kapasite artış yatırımlarını tamamlayarak toplamda 887 MW kapasiteye ulaşmayı planlıyor.

AKFYE Hisselerinde Son Durum

İlginizi Çekebilir;  Hektaş (HEKTS) Sermaye Artırımı Kararı Aldı

AKFYE hisseleri, Haziran ayında 28 TL seviyesinde dirençle karşılaştıktan sonra düşüş trendine devam ediyor. Bu hafta %1,31 düşüşle 24 TL civarında işlem gören hisseler, yılbaşından bu yana %66 oranında bir değer artışı gösterdi.

InvestingPro’nun adil değer aracı, AKFYE için 4 farklı finansal model doğrultusunda 19,63 TL adil değer fiyatı öngörüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.