Yurt İçi Dolar/TL Piyasası ve TCMB Döviz Rezervleri

0

Yurt İçi Dolar/TL Piyasası

Yurt İçi Dolar/TL Piyasası

Haftanın son işlem gününde, yurt içi döviz piyasasında önemli bir değişiklik gözlemlenmezken, dolar/TL kuru 33 seviyesinin üzerinde yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde dolar/TL, ılımlı bir yükselişle 33,15 seviyesine kadar yükselmiş olsa da, genel olarak 33,1 seviyesinde dirençle karşılaştığı görülüyor. Gün içindeki işlemlerde, dolar kurunun 33 TL’nin altına doğru hamleler yapması beklenirken, alım baskısının alt seviyelerde hızlı bir şekilde gerçekleştiği dikkat çekiyor. Bu durum, paritenin hafta sonuna yaklaşırken daha çok 33,1 seviyesinde yatay kalmasına neden oluyor.

InvestingPro ile finansal hedeflerinize ulaşın. Daha fazla kazanç sağlamak için şimdi BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ fırsatını değerlendirin! %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

TCMB Döviz Rezervleri Artıyor

Yurt içi gündeminde dikkat çeken bir diğer konu ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) brüt döviz rezervlerindeki artış. Geçen hafta TCMB brüt döviz rezervi 5,4 milyar dolar artışla 153,8 milyar dolara yükseldi. Bu verilere göre swap dahil net rezerv de 4,1 milyar dolar artışla 47,7 milyar dolara ulaşmış durumda. Piyasa gündeminin bir diğer önemli maddesi ise Moody’s’in Türkiye için yapacağı not artırımı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in bugün piyasa kapanışının ardından not artırım kararını açıklaması bekleniyor. Ancak, derecelendirme kuruluşunun kararı pas geçme ihtimali de gündemde, fakat bu durum düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Moody’s Kararının Beklentileri

Moody’s Kararının Beklentileri

Piyasa katılımcıları, Moody’s’in bir kademe not artışı yapmasını beklerken, iki kademe artışın da olasılık dahilinde olduğu konuşuluyor. Olası karar, piyasa kapanışı sonrası duyurulacağı için etkilerinin önümüzdeki hafta başında hissedilmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir;  Borsa İstanbul'da Yeni Tedbirler: YYAPI, CELHA ve USAK Hisseleri

Küresel Piyasalarda Doların Durumu

Küresel bazda, dolar dün Euro Bölgesi kaynaklı gelişmelere bağlı olarak kısmen yükseldi ve 103,6 seviyelerinden 104 bölgesine geçiş yaptı. DXY endeksinde görülen pozitif görünüm, bugün de devam ederken, endeksin günü 104 seviyesinin üzerinde kapatması durumunda önceki iki haftalık negatif seyrine son vermiş olacak. Dün ABD’de açıklanan veriler arasında İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 243 bin olarak kaydedilirken, bu verinin dolar endeksine pek fazla etki etmediği gözlemlendi. Bugün ise piyasa, Fed üyelerinin konuşmalarına odaklanmış durumda; bu söylemlerin, piyasayı etkileme ihtimali bulunuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.