Ticaret Bakanlığı: Türkiye’nin Dış Ticaret Performansı Değerlendirildi

0

Ticaret Bakanlığı, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) tarafından yayımlanan 2024 yılı ilk çeyrek dış ticaret istatistiklerini değerlendirdi. Bakanlık, Türkiye’nin küresel ticaret sahnesindeki rolünün güçlendiğini vurguladı.

İhracat Rakamlarındaki Artış Dikkat Çekiyor

DTÖ verilerine göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde dünya genelinde ihracat %0,6 oranında azalarak 5 trilyon 919 milyar dolar seviyesine geriledi. Bu dönemde Türkiye’nin ihracatı ise %3,6 artarak 63 milyar 603 milyon doları aştı. Yıllık bazda incelendiğinde, küresel ihracat %4,2 oranında düşerken Türkiye’nin ihracatı %0,8 artış kaydetti ve 257,6 milyar doları geçti. Türkiye’nin ihracat performansındaki istikrarlı artış, dikkat çekici bir trend oluşturuyor.

Türkiye’nin Küresel Ticaretteki Payı Yükseliyor

Türkiye'nin Küresel Ticaretteki Payı Yükseliyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yıllık bazda Türkiye’nin küresel ihracattaki payının, 2023 yılının aynı dönemine göre 0,05 puan yükselerek %1,082 seviyesine çıktığı belirtildi. Katma değer, inovasyon ve rekabetçilik odaklı ihracat politikalarının sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, Türkiye’nin küresel ticaretteki rolünü güçlendirmek için aktif adımlar atıldığı ifade edildi. Küresel tedarik zincirindeki konumunun güçlendirilmesi ve kazanımların artırılması için küresel ticaret eğilimlerinin yakından takip edildiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir;  Amerika Birleşik Devletleri Yatırım Kısıtlamaları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.