Nvidia, Microsoft’u Geride Bıraktı

0

Nvidia Corporation (NASDAQ:NVDA), Perşembe günü %3,5’lik bir düşüş yaşayarak en değerli şirket olma konumunu Microsoft’a (NASDAQ:MSFT) kaptırdı. Bu düşüş, Nasdaq’ın yedi gün süren rekor kapanış seviyelerini sona erdirdi.

Para Birimlerindeki Değişimler

ABD doları güçlenmeye devam ederken, DXY endeksi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Doların diğer para birimleri karşısındaki değer kazancı, ABD ekonomik faaliyetlerindeki soğumaya rağmen gerçekleşti. Japon yeni ve Çin yuanı gibi Asya para birimleri karşısında da dolar değer kazandı.

Doların yükselişiyle birlikte, Japon yeninin hızlı zayıflaması, dolar/yen kurunu Nisan sonundan bu yana ilk kez 159’un üzerine çıkardı. Japonya, yendeki değer kaybına ilişkin endişelerini dile getirdi. Çin’de ise, yaklaşık 33 milyar yuanlık yabancı sermaye çıkışı kaydedildi ve yuan bu yılın en zayıf seviyesine geriledi.

  • Çin Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği ile artan ticari sürtüşmelerin potansiyel bir ticaret savaşına yol açabileceğine dair endişelerini dile getirdi.
  • İngiltere Merkez Bankası’nın olası faiz indirimi beklentileriyle İngiliz Sterlini değer kaybetti.
  • Euro, Fransa’daki siyasi çalkantılardan etkilenerek geriledi.

Çin’in ABD’nin Tayvan’a silah satışı nedeniyle Lockheed Martin’e (NYSE:LMT) karşı tedbirler uygulaması da dikkat çekti.

InvestingPro Insights: Nvidia’nın düşüşü, Microsoft’u tekrar en değerli şirket yaparken, yatırımcılar Microsoft’un finansal sağlığını ve pazardaki konumunu yakından takip ediyor. Microsoft’un yüksek F/K oranı, istikrarlı büyümesini ve pazar liderliğini gösteriyor. Ayrıca, Microsoft’un temettü geçmişi ve güçlü nakit akışları yatırımcılara güven veriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  Dogecoin’den (DOGE) olumlu sinyaller: Yükselişe geçecek mi?
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.