Borsa İstanbul’da Yeni Tedbirler: YYAPI, CELHA ve USAK Hisseleri

0

Borsa İstanbul’da Tedbirli Hisseler

Borsa İstanbul'da Tedbirli Hisseler

Investing.com’un haberine göre, Borsa İstanbul, belirli hisse senetlerine yönelik yeni tedbirler aldığını açıkladı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı karar gereği, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde üç hissenin işlem göreceği gün boyunca çeşitli kısıtlamalar uygulanacak.

  • YYAPI: Bu hisse senedi, 16 Ağustos 2024 tarihine kadar kredili işlemlere kapalı olacak.
  • CELHA: Bugünden itibaren 16 Ağustos 2024 tarihine kadar brüt takas uygulaması ile işlem görecek. Mevcut kredili işlem yasağı da bu tarihe kadar uzatıldı.
  • USAK: Bu hissenin emir paketi tedbiri ile işlem görmesi bekleniyor. Bu uygulama, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması gibi kısıtlamaları içeriyor.

USAK payları üzerinde yürütülecek tedbirler sırasında, mevcut kredili işlem yasağı ve brüt takas uygulamaları da devam edecek.

Tedbirli Hisselerde Son Durum

Bugün tedbir getirilen CELHA ve USAK hisseleri, dün günü tavan fiyatından kapatarak dikkat çekti. Öte yandan, YYAPI hissesi %2,4 oranında bir düşüş yaşadı. CELHA, 5 Temmuz tarihinden bu yana güçlü bir yükseliş trendi sergileyerek %71 artışla 38,36 TL’ye ulaşmış durumda. USAK hissesi ise 4 Temmuz’dan itibaren tavan fiyat seviyelerinde işlem görerek bu ay %158 değer artışı kaydederek 25,8 TL’ye yükseldi.

YYAPI, 12 Temmuz’da yaşadığı düşüşten sonra yönünü hızla yukarı çevirdi. Bu hafta 7,18 TL’ye kadar yükselen hisse, artan volatilite ile birlikte bir miktar momentum kaybı yaşadı ve dünkü kısmi düşüşle 6,44 TL’ye geriledi.

InvestingPro platformu, YYAPI’nın adil değerinde hareket ettiğini öngörürken, USAK ve CELHA hisselerinin şu an adil değer analizine göre pahalı olduğu tahmin ediliyor. BIST’teki hisse senetlerinin pahalı mı ucuz mu olduğu hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için piyasanın en kapsamlı temel analiz araçlarından biri olan InvestingPro’yu kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Katılımevim Karma İnşa Projesi ve KTLEV Payı Hakkında Açıklamalar

InvestingPro’da Büyük Yaz İndirimleri! %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.