Kripto Varlık Yatırımlarında Son Gelişmeler: Bitcoin ve Ethereum

0

Kripto Varlık Yatırımlarında Dikkat Çeken Gelişmeler

Kripto Varlık Yatırımlarında Dikkat Çeken Gelişmeler

Investing.com verilerine göre, kripto varlık yatırım ürünleri geçtiğimiz hafta 533 milyon dolar net giriş kaydetti. Bu artış, son beş haftanın en yüksek seviyesi olarak kaydedilirken, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’daki açıklamaları bu süreçte son derece etkili oldu.

Kripto Varlık Yatırımlarında Son Gelişmeler: Bitcoin ve Ethereum

CoinShares’in raporuna göre, işlem hacimleri son haftalara kıyasla düşük seviyelerde kalmaya devam ederken, toplam haftalık işlem hacmi 9 milyar dolara ulaştı. Bölgesel bazda değerlendirildiğinde, ABD 500 milyon dolara yakın net girişle ilk sırada yer alırken, Hong Kong 15,9 milyon dolar ve İsviçre 13,9 milyon dolar ile ABD’yi takip etti. Bununla birlikte, Almanya’da ise geçen hafta 9 milyon dolara yakın bir çıkış gözlemlendi.

Kripto Varlık Yatırımlarında Son Gelişmeler: Bitcoin ve Ethereum
Bitcoin Yatırımları Öne Çıkıyor

Varlık bazında incelendiğinde, Bitcoin, kripto yatırım fonu piyasasında en fazla giriş alan varlık oldu ve toplamda 543 milyon dolar topladı. Bu girişlerin büyük bir kısmının, Jerome Powell’ın Cuma günkü konuşmasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Bu durum, Bitcoin yatırımcılarının faiz oranlarına duyarlılığının önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Öte yandan, Ethereum’a dayalı fonlar da geçen hafta 36 milyon dolara yakın bir çıkış yaşadı. Veriler, Ethereum ETF lansmanlarından bir ay sonra, yeni Ethereum ETF’lerinin toplamda 3,1 milyar dolar giriş kaydettiğini ortaya koyuyor. Ancak, Grayscale Ethereum Trust’tan (ETHE) 2,5 milyar doları bulan çıkış, bu olumlu girişleri dengelemeye devam ediyor.

Altcoin fonlarında ise geçtiğimiz hafta düşük miktarda girişler gözlemlenirken, en yüksek giriş çoklu varlık fonuna 20,3 milyon dolar ile gerçekleşti. CoinShares verileri ayrıca, Blockchain hisse senetlerinin üçüncü haftada 4,8 milyon dolar giriş kaydettiğini gösteriyor. Bu hisse senetleri, üst üste üçüncü haftasında da pozitif fon akışı yaşadı.

İlginizi Çekebilir;  Haftalık Yatırım Analizi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.