ABD Piyasasında Spot Bitcoin ETF’lerine Yoğun İlgi ve Bitcoin Fiyatındaki Yükseliş

0

ABD Piyasasında Spot Bitcoin ETF’lerine Yoğun İlgi

Investing.com’un verilerine göre, ABD piyasasında işlem gören spot Bitcoin borsa yatırım fonları, Cuma günü Haziran ayının başından bu yana en yüksek günlük fon girişini kaydetti. Son iş gününde gerçekleşen bu olumlu fon akışı, spot Bitcoin ETF piyasasını son iki ayın en yüksek seviyesine taşıdı. Şu anda piyasada işlem gören toplam 12 ETF, 61,21 milyar dolar değerinde Bitcoin varlığına sahip.

SoSoValue verilerine göre, Cuma günü bu fonlara en büyük katkıyı sağlayanlar arasında Ark ve 21Shares’in ARKB fonu öne çıktı. ARKB fonu, yalnızca bir günde 203,1 milyon dolar fon toplamayı başardı. Genel olarak, toplamda 494,27 milyon dolarlık net giriş gözlemlenirken, bu rakam 4 Haziran’daki 886,6 milyon dolarlık rekor girişin ardından en yüksek seviyeye ulaştı. Ayrıca, ABD spot Bitcoin ETF piyasası, pozitif fon akışını 7 iş gününe taşıyarak dikkat çekti.

Cuma günkü işlemler sırasında ARKB fonunu, Fidelity’nin FBTC fonu 123,6 milyon dolarlık ve IBIT fonu 110,8 milyon dolarlık girişle takip etti. Fon çıkışlarıyla dikkat çeken Grayscale Bitcoin Trust’ta ise GBTC’nin 26,2 milyon dolarlık bir giriş kaydetmesi dikkat çekiciydi.

Fed’in Faiz İndirimi ETF Talebini Artırdı

Son günlerde Federal Rezerv’in faiz indirim sürecine 50 baz puanlık bir başlangıç yapmasının ardından, ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş gerçekleştirebileceğine dair beklentiler artış gösterdi. Bu durum, yatırımcıların risk iştahını artırırken, riskli varlıklara yönelimde de belirgin bir artış gözlemlendi. Bu bağlamda, spot Bitcoin ETF talebi de yükselmeye devam ederken, spot Bitcoin fiyatının da ivme kazandığı görüldü.

İlginizi Çekebilir;  Ons Altın Fiyatı Rekor Kırdı: 2.589 Dolar

Bitcoin Fiyatında Önemli Yükseliş

Bitcoin Fiyatında Önemli Yükseliş

Haftanın son işlem gününde artan ETF talebiyle birlikte Bitcoin fiyatı da yükselişini sürdürerek 66.498 dolara kadar çıktı. Temmuz ayında görülen seviyelere ulaşan Bitcoin, hafta sonunda kısmen yatay bir seyir izlese de yeni haftaya bir miktar kâr satışı ile başladı. Haftanın açılışında Bitcoin, 65.600 dolardan %2’ye yakın bir geri çekilme yaşarken, sabah saatlerinde 64.300 dolar bandında işlem görmekteydi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.