Trabzonspor’dan Banka Kredisi Kapatma ve Sermaye Artışı Duyurusu

0

Trabzonspor’dan Önemli Gelişmeler

Trabzonspor'dan Önemli Gelişmeler

Investing.com – Trabzonspor Sportif (TSPOR) Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 3 bankadan oluşan konsorsiyum kredisinin kapatıldığını duyurdu. Trabzonspor Sportif, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Denizbank ve Türkiye Halk Bankası ile 06/2019 döneminde imzalanan ve 03/2021 döneminde yeniden yapılandırılarak vadesi 05/2030 dönemine kadar uzatılan kredinin ve buna bağlı faizlerin tamamen kapatıldığını bildirdi. Bu gelişmeyle birlikte Trabzonspor, kamuoyunda “Bankalar Birliği” yapılandırması olarak bilinen kredi anlaşmasını sona erdiren ilk spor şirketi olma unvanını kazandı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bankalara olan hiçbir kredi ana para veya faiz borcunun kalmadığı bilgisinin altı çizildi.

TSPOR Bedelli Sermaye Artışı Gerçekleştirdi

Trabzonspor, 10.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 2.500.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamının nakden karşılanmak suretiyle %200 oranında bedelli olarak 5.000.000.000 TL artışla 7.500.000.000 TL’ye çıkarılması için 12 Eylül tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay aldı. Bu gelişme, pay sahiplerinin ellerindeki payların %200’ü oranında yeni pay alma hakkına kavuşmasını sağladı.

Yeni pay alma hakları (Rüçhan Hakkı), izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak 16.09.2024 ile 30.09.2024 tarihleri arasında 15 gün süreyle kullandırılacak. Ancak pay alma hakkının kullanımı bugün sona erecek. Yeni pay alma haklarının kullandırılmasının ardından kalan paylar, 2 iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak kaydıyla Borsa İstanbul A.Ş. birincil piyasada oluşacak fiyattan halka arz edilecek. Yapılan KAP açıklamasında, Borsa İstanbul A.Ş. birincil piyasada satılamayan paylara ilişkin Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.’nin herhangi bir satın alma taahhüdü bulunmadığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Güncel Durumu ve Hisse Performansları

TSPOR, geçen haftayı %2,7 değer artışıyla 1,14 TL’den kapattı. Bu durum, hissenin 6 haftalık negatif kapanış serisini sona erdirdi. Hisse, 12 Ağustos haftasından bu yana ciddi bir düşüş trendinde bulunurken, bu süreçte yıllık kazanımlarını geri vermiştir. Bugün itibarıyla yılbaşından bu yana %6 civarında bir değer kaybı yaşayan hissenin, yatırımcılar üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu gözlemleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.