Petrol Fiyatlarındaki Düşüş ve OPEC+ Gelişmeleri

0

Petrol Fiyatlarındaki Son Gelişmeler

Petrol Fiyatlarındaki Son Gelişmeler

Petrol fiyatları, Libya’daki siyasi anlaşmazlık nedeniyle ihracatın durma riski ve küresel talep artışının yavaşlayacağına dair endişelerle birlikte düşüş eğilimini hızlandırdı. Ancak bu düşüş, OPEC+’ın üretim artışını erteleyebileceğine dair çıkan söylentilerle birlikte son saatlerde duraklama yaşadı. Brent petrol, günün ilk saatlerinde 72,69 dolara kadar gerileyerek haftalık kaybını %5 seviyesine taşıdı. Aynı dönemde WTI ham petrol vadelileri de 70 doların altına inerek haftalık kaybını %5,5’in üzerine çıkardı.

Uzmanlar, her iki petrol türünün de Libya’daki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik potansiyel bir anlaşma beklentisiyle satışların devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca, Çin ve ABD’den gelen zayıf ekonomik verilerin, durgunlaşan yakıt talebine ilişkin endişeleri artırdığı düşünülüyor.

OPEC+ Gelişmesi Petrol Fiyatlarını Olumlu Etkiledi

Gün içerisinde gelen son bilgiler, OPEC+ üyelerinin petrol fiyatlarının son bir yıldaki en düşük seviyelerine inmesine karşı önlem almayı planladığını ortaya koydu. Kaynaklara göre, OPEC+, Ekim ayında planladıkları petrol üretim artışını erteleyip ertelemeyeceklerini tartışmaya başladı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Suudi Arabistan ve Rusya’nın liderliğindeki grubun, günde 180.000 varillik önceden planlanan artışın devam edip etmeyeceğini yeniden değerlendirdiğini ifade etti.

Bu gelişmenin piyasada duyulmasının ardından petrol fiyatları yön değiştirdi. Brent petrol, son saatte 74,8 dolara kadar yükselerek günün en düşük seviyesinden %3 oranında bir değer artışı gösterdi. WTI vadelileri de benzer bir sıçramayla 71,45 dolara kadar yükseldi.

İlginizi Çekebilir;  UBS'den Emtia Piyasası Analizleri: Altın ve Petrol Fiyatları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.