Petrol Fiyatlarında Yükseliş ve Kasırga Etkileri

0

Petrol Fiyatlarında Yeniden Yükseliş

Petrol Fiyatlarında Yeniden Yükseliş

Investing.com – Brent petrol vadelileri, bugün %2’ye yakın bir artışla 70 dolar seviyesine yükselirken, WTI vadelileri de benzer oranda yükselerek 67 dolar bandında işlem görüyor. Her iki petrol vadelisi, düşüş eğilimlerini sürdürmeye devam ederken, OPEC+’ın yılın geri kalan kısmı ve 2025 yılı için talep tahminlerini aşağı yönlü revize etmesi, fiyatlardaki düşüşü hızlandırmıştı. Sonuç olarak, Brent petrol fiyatları 68 dolara, WTI ise 65 dolara kadar gerilemişti.

Kasırga Kaynaklı Arz Kesintisi Beklentisi Petrol Fiyatlarını Destekliyor

Uzmanlar, ABD’nin Körfez Bölgesi’ni etkisi altına alması beklenen Francine Kasırgası’nın, arz kesintisi endişelerinin petrol fiyatlarını desteklemeye başladığına inanıyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, yaptığı açıklamada kasırganın Meksika Körfezi’nde güçlendiğini ve Louisiana Eyaleti’nde yaşayan vatandaşların güvenli bölgelere tahliye edildiğini bildirdi. Ayrıca, yetkililer petrol ve gaz şirketlerinin üretimlerini durdurmak zorunda kaldıkları bilgisini de paylaştı.

EIA’dan Fiyat Artışı Beklentisi

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ekonomik büyüme ile ilgili endişelere rağmen, petrol fiyatlarında artış bekliyor. EIA’nın raporuna göre, küresel petrol tüketiminin, küresel petrol üretimini aşması ve OPEC+ üretim kesintilerinin küresel petrol rezervlerini azaltması öngörülüyor. EIA yöneticisi Joe DeCarolis, yaptığı açıklamada, “Küresel petrol tüketiminin üretimi aşmasını bekliyoruz ve önümüzdeki haftalarda ve aylarda petrol fiyatlarının yukarı doğru hareket etmesini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. DeCarolis, ayrıca Çin’deki talep artışı ve Orta Doğu’daki arz kesintileri gibi, petrol piyasasında kısa vadede fiyatları etkileyebilecek belirsizliklerin bulunduğuna da dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir;  Nvidia, Microsoft'u Geride Bıraktı
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.