Elon Musk’tan Dogecoin Paylaşımı: Hükümet Verimliliği İma Edildi

0

Elon Musk’tan DOGE İle İlgili Heyecan Verici Paylaşım

Elon Musk'tan DOGE İle İlgili Heyecan Verici Paylaşım

Investing.com – Elon Musk’ın uzun bir aradan sonra X platformundaki hesabı üzerinden Dogecoin’i (DOGE) ima eden bir paylaşımda bulunması, Dogecoin topluluğunda büyük bir heyecan yarattı.

Elon Musk Bu Seferki Gönderisinde Ne İma Etti?

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk, son günlerde Donald Trump’a yönelik desteğiyle sıkça gündeme geliyor. Kulislere yansıyan iddialara göre, Trump’ın başkan seçilmesi durumunda Musk’a Beyaz Saray’da önemli bir görev verebileceği konuşuluyor.

Bu Twitter paylaşımında, X’in sahibi olan Musk, hem kripto paralar hem de siyasete atıfta bulunan ilginç bir mesaj paylaştı. Yapay zeka aracılığıyla oluşturduğu görselde DOGE ismini “Department of Government Efficiency – Hükümet Verimliliği Departmanı” ifadesinin kısaltması olarak kullandı. Bu ifadenin, Trump’ın başkanlık sürecinde Musk’ı Hükümet Verimlilik Komisyonu’nun başına getireceği vaadiyle örtüştüğü gözlemlendi.

Bu paylaşımın ardından DOGE, 0,092 dolardan 0,098 dolara kadar çıkarak yaklaşık %6’lık bir değer artışı sağladı. Ancak piyasa genelinde de hafta sonundan bu yana hafif alıcılı bir görünüm hâkimken, Musk’ın paylaşımının DOGE fiyatına etkisinin sınırlı kaldığı belirtiliyor.

Elon Musk’ın DOGE Paylaşımları Artık Eskisi Gibi Etkili Değil

Geçmişte Elon Musk, Dogecoin hakkında yaptığı her paylaşımda kripto varlığın dakikalar içinde ciddi oranlarda yükseldiğine tanıklık edilmiştir. Ancak son dönemdeki paylaşımların, önceki kadar büyük fiyat hareketleri yaratmadığı gözlemleniyor. Zira Musk, DOGE hakkında birçok olumlu yorumda bulunsa da son yıllarda kripto varlıkla ilgili somut bir ilerleme kaydetmedi.

Bu konuyla ilgili dikkat çeken bir diğer gelişme ise, Musk ve Tesla’nın Dogecoin ile ilgili açılan 258 milyar dolarlık toplu tazminat davasını kazanması oldu. Bir grup yatırımcı, geçtiğimiz yıl Elon Musk ve şirketi Tesla’ya, DOGE ile piramit dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla dava açmıştı.

İlginizi Çekebilir;  Winklevoss Kardeşlerden Yapılan Bağış
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.