Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN) Sözleşmelerini Feshetti

0

Investing.com – Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN), bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla önemli bir açıklama yaptı. Şirket, Bossa ve Oğuz Tekstil ile gerçekleştirdiği iş sözleşmelerinin, kapasite tahsisi sağlanamadığı gerekçesiyle karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu.

Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN) Sözleşmelerini Feshetti

Öncelikle, NATEN’in Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. ile imzaladığı sözleşme, güneş enerji santralleri anahtar teslim müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, şirketin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Anahtar Teslim Arazi Tipi Öztüketim Güneş Enerji Santrali” kurulumu için KDV hariç 7.807.800,00 dolar bedelle gerçekleştirilmişti. Ancak, ilgili dağıtım şirketine yapılan başvurular sonucunda kapasite tahsisi sağlanamadığı için taraflar arasında anlaşma sağlanarak sözleşmenin feshi gerçekleşti. Bu süreçte, sözleşme avans bedeli olarak alınan 1.561.560,00 doların da iade edildiği bildirildi.

Diğer bir açıklama ise Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ile olan sözleşme hakkında yapıldı. NATEN, bu sözleşmenin de güneş enerji santralleri anahtar teslim müteahhitlik faaliyetleri kapsamında olduğunu ve Oğuz Tekstil’in elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Anahtar Teslim Arazi Tipi Öztüketim Güneş Enerji Santrali” kurulumu için imzalandığını belirtti. Bu sözleşmenin bedeli 13.013.000 dolar olarak daha önce duyurulmuştu. Sözleşmenin karşılıklı olarak feshi sonrasında, sözleşme avans bedeli olarak alınan 2.602.000 doların da iade edildiği açıklandı.

NATEN Payında Son Durum

NATEN, Ağustos ayının başından itibaren alıcı ağırlıklı bir hareket sergileyerek, bu süreçte hisse değerini 44 TL bandından 55 TL’ye çıkararak %23 oranında bir değer artışı kaydetti. Yılbaşından bu yana ise hissenin %17 değer artışı göstermeye devam ettiği gözlemleniyor. Haftaya %2 bandında bir düşüşle başlayan NATEN, öğleden sonraki işlemlerde 52 TL bandında işlem görmekte.

İlginizi Çekebilir;  Patriot Füze Savunma Sistemi: Ukrayna'ya Sunulan Hayati Destek
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.