Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Son Durum ve Trendler

0

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Son Durum

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Son Durum

Investing.com’un verilerine göre, kripto varlık yatırım ürünleri, geçtiğimiz hafta 245 milyon dolar net girişle, önceki haftalara kıyasla daha düşük bir pozitif fon akışı kaydetti. Geçtiğimiz haftanın odak noktası olan Ethereum ETF’leri, toplamda 2,2 milyar dolar fon girişi görmesine rağmen, mevcut ETF’lere dönüştürülen fonların satışları nedeniyle negatif fon akışı yaşadı.

CoinShares’in raporuna göre, kripto varlık yatırım ürünleri daha ılımlı girişler kaydederken, mevcut durum karışık sinyaller vermekte. İşlem hacimleri, Ethereum ETF ticaretinin de katkısıyla 15 milyar dolara yaklaşarak, Mayıs ayından bu yana en yüksek haftalık işlem hacmine ulaştı. Kripto piyasasındaki son yükselişin ardından, şirketlerin yönetimi altındaki toplam varlıkların 99,1 milyar dolara çıktığı gözlemlendi. Ayrıca, fon girişleri yılbaşından bu yana 20,5 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Varlık Bazında Durum

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Son Durum ve Trendler

Varlık bazında incelendiğinde, Bitcoin fonları 519 milyon dolarlık girişle öne çıkıyor. Temmuz ayı itibarıyla toplam fon girişi yaklaşık 3,58 milyar dolar oldu. Yılbaşından bu yana Bitcoin fonları, toplam fon girişinin yaklaşık %93’ü olan 19,06 milyar dolar çekti. CoinShares analistleri, Bitcoin fonlarına yönelik artan talebi, stratejik rezerv spekülasyonları ve Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığıyla ilişkilendiriyor.

Ethereum ETF Girişleri ve Çıkışlar

ETF ürünleri, Ethereum yatırım fonu piyasasına önemli bir ivme kazandırırken, bu fonlar Aralık 2020 döneminden bu yana en büyük girişleri kaydetti. ETF’ler toplamda 2,2 milyar dolarlık fon girişi sağlarken, CoinShares işlem hacminin %542 oranında arttığını ortaya koydu. Ancak Grayscale’in Mini Trust ETF’inden yaşanan çıkışlar, bu fon girişlerini olumsuz yönde etkiledi. Sonuç olarak bazı yatırımcıların nakit çıkışı nedeniyle Ethereum fonlarında yaklaşık 285 milyon dolarlık negatif fon akışı meydana geldi. Bu durum, Ocak ayında işlemlere başlayan spot Bitcoin ETF’lerinde yaşanan benzer bir durumu yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir;  Spot Ethereum ETF'lerinde Negatif Fon Akışı Devam Ediyor

Diğer Altcoin Fonları Üzerine Gözlemler

Kripto Varlık Yatırım Ürünlerinde Son Durum ve Trendler

Diğer altcoin fonlarında ise kısmi ticaret gözlemleniyor. Bu fonlar arasında Solana’dan 2,7 milyon dolarlık bir çıkış yaşanırken, Cardano, altcoin fonları arasında 1,2 milyon dolarla en çok talep gören fon olmayı başardı. Bölgesel bazda incelendiğinde, ABD ile birlikte İsviçre, Kanada ve Avustralya pazarında kısmi girişler kaydedilirken, Almanya en çok çıkışın görüldüğü piyasa oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.