TÜİK 2024 Temmuz Ticaret Satış Hacim Endeksi Açıklandı

0

TÜİK’ten 2024 Temmuz Ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi Verileri

TÜİK'ten 2024 Temmuz Ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi Verileri

Investing.com – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının Temmuz ayına ait ticaret satış hacim endeksi verilerini açıkladı. Bu verilere göre, ticaret satış hacmi yıllık bazda %3,4 oranında bir azalma gösterirken, perakende satış hacmi %5,4 oranında artış kaydetmiştir.

Ticaret Satış Hacminde Yıllık Değişimler

2024 Temmuz döneminde ticaret satış hacmi, geçen yılın aynı ayına göre %3,4 oranında bir düşüş yaşamıştır. Bu dönem içerisinde motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin toptan ve perakende ticaretinde satış hacmi %10,8 oranında azalmıştır. Toptan ticaret satış hacminde %5,6’lık bir azalma gözlemlenirken, perakende ticaret satış hacmi ise %5,4 oranında artış göstermiştir.

Aylık Değişimler

Bir önceki aya kıyasla değerlendirildiğinde, ticaret satış hacmi %0,6 oranında azalmıştır. Temmuz ayında motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımında %1,4’lük bir azalış yaşanmıştır. Toptan ticaret satış hacminde %1,0’lık bir düşüş gözlemlenirken, perakende ticaret satış hacmi ise %0,8 oranında artış kaydetmiştir.

TÜİK, bu konu ile ilgili olarak bir sonraki haber bültenini 11 Ekim 2024 tarihinde yayımlayacağını duyurdu.

İlginizi Çekebilir;  Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yatırımcı Hareketleri
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.