Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yatırımcı Hareketleri

0

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yatırımcılar, Pazar gününe kadarki haftada 8,37 milyar $’a ulaşan net çıkışlarla hisse senedi fonlarından üst üste ikinci hafta geri çekildi. Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu (LSEG) verilerine göre, bu geri çekilme bir önceki hafta 21,54 milyar dolarlık daha büyük bir çıkışı takip etti. Hisse senetlerinden uzaklaşma, piyasa katılımcılarının Federal Rezerv’in son kararlarını ve sinyallerini sindirmesiyle gerçekleşti.

Hisse Senedi Fonlarındaki Hareketler

Geçen hafta Fed faiz oranını korudu ancak bu yıl için faiz indirimi tahminini üçten bire indirerek birçok kişinin beklediğinden daha şahin bir görünüme işaret etti. Çıkışlara rağmen S&P 500 ve NASDAQ:NVDA (NASDAQ:NVDA), Nvidia gibi şirketlerin güçlü performansı ve işgücü piyasası sıkılığı ve enflasyonda hafif bir gevşeme işaretleriyle Perşembe günü rekor seviyelere ulaştı.

Fonlara Göre Dağılım

  • ABD büyük sermayeli fonlar: 4,88 milyar $ çıkış
  • ABD çok sermayeli fonlar: 1,45 milyar $ çıkış
  • Orta ölçekli fonlar: 680 milyon $ çıkış
  • Küçük ölçekli fonlar: 574 milyon $ çıkış

Tahvil Fonlarındaki Hareketler

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yatırımcılar hisse senedi fonlarından çıkarken, ABD tahvil fonları 991 milyon $’lık net girişle mütevazı bir alım gördü, ancak bu son üç haftanın en küçük miktarıydı. Belirli tahvil fonu türleri farklı sonuçlar doğurdu. ABD kısa/orta vadeli devlet ve hazine fonları ile ABD mortgage fonları sırasıyla 741 milyon dolar ve 435 milyon dolar net giriş aldı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  American Express Restoran Sektöründe Büyümeye Devam Ediyor
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.