American Express Restoran Sektöründe Büyümeye Devam Ediyor

0

American Express, restoran rezervasyon platformu Tock’u 400 milyon dolar karşılığında Squarespace’ten satın almaya hazırlanıyor. Bu hamle, American Express’in kart sahipleri için önemli bir harcama sektörü olan yemek sektöründeki varlığını artırmayı amaçlıyor. Tamamı nakit olarak gerçekleşen satın alma işlemi, American Express’in 2019 yılında online restoran rezervasyon hizmeti Resy’yi satın almasının ardından konaklama sektöründeki genişlemesinde yeni bir adımı işaret ediyor.

American Express Kart Sahiplerine Yönelik Hizmet ve Deneyimler Artacak

Resy’nin ardından Tock’u satın alarak genişleyen American Express, kart sahiplerine özel rezervasyonlar, erken bildirimler ve rezervasyonlarda nakit para iadesi gibi avantajlar sunmayı hedefliyor. Tock’un American Express ağına entegrasyonu, portföyüne 7.000 restoran, şarap imalathanesi ve konaklama işletmesi daha ekleyecek. Böylece AmEx, yüksek harcamalarıyla tanınan premium müşterilerine daha hedefe yönelik hizmetler ve deneyimler sunacak.

Tock’un yanı sıra American Express, restoranlar, barlar, müzik mekanları ve çeşitli işletmeler tarafından yaygın olarak kullanılan temassız ödeme platformu Rooam’u da satın alıyor. Rooam anlaşmasının finansal detayları açıklanmadı.

Web sitesi tasarımı konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Squarespace, yatırım firması Permira ile yaklaşık 6,9 milyar dolar değerinde bir anlaşmanın ardından özelleşmeye hazırlanıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  İngiltere'de Tata Steel İşçileri Süresiz Grevde
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.