Boeing ve Adalet Bakanlığı Anlaşması Hakkında Değerlendirme

0

Boeing ve Adalet Bakanlığı Anlaşması

ABD Adalet Bakanlığı, Boeing’in 2021 yılında yapılan anlaşmayı ihlal etmesiyle ilgili cezai kovuşturmadan kaçınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Bu anlaşma, 2018 ve 2019 yıllarında meydana gelen iki ölümcül 737 MAX kazasıyla ilgiliydi.

Adalet Bakanlığı’nın İncelemesi

New York Times’ın haberine göre, Adalet Bakanlığı, henüz bir karar vermemiş olup ertelenmiş bir kovuşturma anlaşması (DPA) seçeneğini de değerlendiriyor. Bir DPA, Boeing’in güvenlik protokollerinde iyileştirmeler yapması için federal bir gözlemci atamasını da içerebilir.

Boeing’in Durumu

Boeing (NYSE:BA) konuyla ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmazken, şirketin hisselerinde Cuma günü işlem seansında herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

Geçmişteki Anlaşma ve Eleştiriler

Boeing, daha önce 2021’de yaptığı anlaşmayı yerine getirmediği gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’nın suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Anlaşma gereği Boeing’in uyum ve etik operasyonlarında reform yapması bekleniyordu. Ancak bazı eleştirmenler, bu anlaşmanın şirketi yeterince sorumlu tutmadığını savunuyor.

Kaynak: Reuters

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  Rectitude Holdings (RECT) Yatırımcılara İlk Halka Arz İmkanı Sunuyor
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.