ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Dolar, Altın ve Borsa Tepkileri

0

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı

Investing.com’un haberine göre, ABD’de Ağustos ayına ait Tarım Dışı İstihdam verisi, 142 bin artışla beklentilerin altında kaldı. Beklentiler, istihdamda 160 binlik bir artış olacağı yönündeydi. Bununla birlikte, işsizlik oranı %4,2 olarak açıklandı ve bu oran, piyasa beklentileriyle paralel bir seyir izledi. Ortalama saatlik kazançlar ise %0,2’den %0,4’e yükselerek, %0,3 olan tahminlerin üzerinde bir performans gösterdi. Bu durum, ABD istihdamının beklenenden daha düşük gelmesine rağmen, işsizlik oranında yaşanan düşüşün piyasalarda karışık fiyatlamalara yol açtığını gösteriyor.

İş gücüne dair önemli verilerin açıklanmasının ardından, Fed’in bu ay 50 baz puanlık faiz indirimine gitme ihtimali, hafta başındaki %30 seviyesinden %50’ye yükseldi.

DXY Düşüş Sonrası Toparlandı

Dolar endeksi, verilerin açıklanmasının ardından kararsız bir seyir izledi. DXY’de ilk tepki, 100,58 seviyesine doğru düşüş yönlü oldu. Ancak daha sonra toparlanan dolar endeksi, günün ilerleyen saatlerinde 101 bölgesine geri döndü. Bu durum, yatırımcıların karışık gelen istihdam verilerini fiyatlamaya çalıştığını ortaya koyuyor. ABD’nin 2 ve 10 yıllık tahvil getirileri ise sırasıyla %3,65 ve %3,66 seviyelerine geriledikten sonra kısmen toparlanma gösterdi. Ancak, hafta başından bu yana süregelen düşüş eğilimi devam ediyor. Veriler, ekonomideki yavaşlamaya işaret etmeye devam ederken, piyasada ilk yorumlar Fed’in 50 baz puanlık bir artış ihtimalinin arttığı yönünde olsa da, daha düşük miktarda bir indirimle başlayacağına dair görüşler de ortaya çıkmaya başladı. Ekonominin resesyona yakın olmadığı, ancak yavaşlama eğiliminde olduğu konusunda bir fikir birliği oluşmuş durumda. Bu durum, dolarda altı majör para birimine karşı ilk olarak satıcılı hareketin ardından hızlı bir toparlanma olarak grafiklere yansıdı.

İlginizi Çekebilir;  Bitcoin'de Satış Baskısı ve Spot ETF'lerin Etkisi

Altında Yükseliş, Bitcoin’de Tepki Alımları

Altın fiyatları, verilerin açıklanmasının ardından ilk tepki olarak yukarı yönlü hareket etti ve 2.529 dolara kadar yükseldi. Ancak, ardından gelen satış baskısı ile değerli metal 2.506 dolara kadar geriledi. Bitcoin piyasasında ise istihdam verilerinin ardından tepki alımları daha fazla etkili oldu. Bitcoin, bir saatlik zaman diliminde %2’lik bir artışla 57.000 doları test etti, daha sonra ise 56.500 dolara kadar kısmen geriledi. Ancak günlük bazda yarım puan civarında artıda kalmaya devam ediyor.

ABD Endekslerinde Karışık Seyir

ABD borsa endeksleri, güne hafif pozitif ve yatay bir başlangıç yaptı. İlk işlemlerde Dow Jones %0,3 oranında artış gösterirken, Nasdaq %0,6 ve S&P 500 %0,1 oranında gerileme kaydetti. Bu durum, yatırımcıların piyasa dinamiklerini dikkatle izlediğini ve karışık gelen veriler ışığında temkinli hareket ettiğini göstermektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.