Varant Satışından Elde Edilen Gelir ve Havayolu Şirketlerine Sağlanan Yardımlar

0

Varant Satışından Elde Edilen Gelir

ABD Hazine Bakanlığı, 11 büyük ABD havayolu şirketine ait varantların satışından 556.7 milyon dolar elde etti. Bu varantlar, COVID-19 pandemisi nedeniyle havayolu sektörüne yönelik yardım çabalarının bir parçası olarak çıkarılmıştı.

Havayolu Şirketlerine Sağlanan Yardımlar

2020 ve 2021 yıllarında Kongre, COVID-19 salgınından etkilenen hava yolu şirketlerini desteklemek için toplamda 54 milyar dolarlık bir kurtarma paketi onayladı. Bu paketin bir bölümü olan 14 milyar dolarlık yardımın geri ödenmesi gerekiyordu. Yardım koşulları gereği Hazine, mali yardım karşılığında belirlenen fiyatlardan havayolu şirketlerinin hisse senetlerini satın almasına izin veren varantlar elde etti.

Varant Satışı Detayları

Hazine, varant satışları için farklı havayolu şirketlerinin rezerv fiyatlarını belirledi. Örneğin, Delta için 221 milyon dolar, United için 159 milyon dolar, American Airlines için 25 milyon dolar gibi belirlenen rezerv fiyatlarının açık artırmadan elde edilen toplam gelirin bir parçasını oluşturduğu belirtiliyor.

Kaynak: Reuters

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  Tesla'nın Yeni Hukuk Mücadelesi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.