Bitcoin Yükselişi ve ABD Hisse Piyasaları

0

Bitcoin Yükselişini Sürdürüyor

Bitcoin Yükselişini Sürdürüyor

Bitcoin, ABD işlem saatlerinin başlamasıyla birlikte yönünü hızla yukarı çevirdi. Son bir saat içinde %2,25’lik bir artışla 65.800 dolardan 68.000 dolara kadar yükseldi. Gün içerisinde yatay bir seyir izleyen Bitcoin, 65.300 dolar seviyesinde güçlü bir destek bulduktan sonra, ABD seansında yönünü yukarı doğru değiştirdi ve temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükseliş, dün kripto ETF piyasasındaki artışların etkisiyle %5’lik bir değer kazancı kaydettikten sonra, bugün de pozitif seyrini sürdürmeye devam etti.

Son raporlar, dünkü işlemlerde ABD’de 12 spot Bitcoin ETF’inin son 4 ayın en yüksek günlük fon girişi olarak 555,86 milyon dolar topladığını gösteriyor. Bitcoin’de son saatteki yükseliş ivmesi, ETF’lere olan talebin devam ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Dünden bu yana %7,5’lik bir haftalık kazanca ulaşan Bitcoin, mart ayından bu yana devam eden düşen kanalın üst bandına doğru hareket ediyor. Haftanın geri kalanında pozitif ivmenin sürmesi halinde, 68.000 dolar bölgesinin de sorunsuz bir şekilde geçilmesiyle kripto paranın mevcut düşüş kanalını yukarı yönlü ihlal etmesi bekleniyor.

ABD Hisse Piyasaları Güne Negatif Başladı

Diğer yandan, kripto para piyasasındaki son düşüş eğilimi, son günlerde daha çok artan jeopolitik risklerle ilişkilendirilmişti. Ancak bu hafta, jeopolitik durumun stabil kalması ve ABD ekonomisine dair olumlu verilerin gelmesi, risk iştahını artırdı. Bitcoin’deki son saatte gerçekleşen yükseliş eğiliminin, ABD hisse piyasalarıyla uyumsuz olduğu gözlemlendi. Zira son günlerde artış gösteren ABD endeksleri güne hafif satıcılı başlamışken, aynı saat diliminde Bitcoin’de belirgin bir yükseliş yaşandı.

İlginizi Çekebilir;  Çin Halk Bankası'nın Likidite Enjeksiyonu ve Bitcoin Üzerindeki Etkileri

Küresel hisse piyasalarında bugün karışık bir görünüm hakim. Hisse piyasalarındaki mevcut tablo, Bitcoin’in yükselişine temkinli yaklaşılmasına neden olabilir. Yatırımcılar, bu belirsizlik ortamında dikkatli davranarak, piyasalardaki gelişmeleri izlemeye devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.