Bitcoin Yükseliş Trendleri ve ABD Hisse Piyasaları

0

Bitcoin’da Yükseliş Trendleri

Bitcoin'da Yükseliş Trendleri

Investing.com – Bitcoin, ABD işlem saatlerine girmesiyle birlikte yönünü hızla yukarı çevirdi ve son bir saat içerisinde %2,25’lik bir artışla 65.800 dolardan 68.000 dolar sınırına kadar yükseldi. Gün içinde yatay bir seyir izleyen Bitcoin, 65.300 dolar bandında destek bulduktan sonra ABD seansında önemli bir yükseliş gösterdi ve temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Böylece kripto para, dün kripto ETF piyasasındaki olumlu gelişmelerin etkisiyle %5 değer kazanmıştı ve bugün de pozitif seyrini sürdürmeye devam ediyor.

Son raporlar, dünkü işlemlerde ABD’de 12 spot Bitcoin ETF’inin son 4 ayın en yüksek günlük fon girişi olan 555,86 milyon doları topladığını göstermekte. Bitcoin’deki son saatteki yükseliş ivmesi, ETF’lere yönelik talebin devam ettiğini işaret ediyor. Bitcoin, dünden bu yana %7,5’i bulan haftalık kazanca ulaşırken, mart ayından bu yana süregelen düşen kanalın üst bandına doğru hareket etti. Haftanın geri kalanında pozitif ivmenin devam etmesi durumunda, 68.000 dolar bölgesinin de rahatlıkla geçilmesiyle kripto paranın kanalı yukarı yönlü ihlal edileceği görülebilir.

ABD Hisse Piyasalarının Durumu

Diğer yandan, kripto para piyasasındaki bu yükseliş eğilimi son günlerde daha çok jeopolitik risklerin artışına bağlı olarak gerçekleşmişti. Bu hafta, jeopolitik durumun stabil kalması ve ABD ekonomisine dair olumlu verilerin eşliğinde, risk iştahının son günlerde arttığı gözlemleniyor. Ancak Bitcoin’deki son saatte gerçekleşen yükseliş eğilimi, ABD hisse piyasalarıyla büyük ölçüde uyumsuz bir tablo sergiliyor.

  • Son günlerde yükseliş eğilimini koruyan ABD endeksleri, güne hafif satıcılı başladı.
  • Aynı saat diliminde Bitcoin’de hızlı bir yükseliş yaşandı.
  • Küresel hisse piyasalarında karışık bir görünüm söz konusu.

Hisse piyasalarındaki mevcut durum, Bitcoin’in yükselişine temkinli yaklaşılmasına neden olabilir. Piyasalardaki bu belirsizlik, yatırımcıların karar alma süreçlerinde dikkatli olmalarını gerektiriyor.

İlginizi Çekebilir;  Bitcoin Piyasasında Son Gelişmeler ve Kamala Harris'in Desteği
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.