Ons Altın Fiyatları Rekor Kırdı: 2.589 Dolar

0

Ons Altın Fiyatındaki Yükseliş Devam Ediyor

Ons Altın Fiyatındaki Yükseliş Devam Ediyor

Son günlerde ons altın fiyatları, artan talep ile birlikte yukarı yönlü hareketini sürdürüyor ve rekor seviyeleri tazelemeye devam ediyor. Genel yükseliş trendini sürdüren ons altın, yaklaşık bir ay boyunca 2.520 dolar direncine takılmıştı. Ancak geçen hafta perşembe günü, ABD Merkez Bankası (Fed)’nin bu hafta 50 baz puanlık bir faiz indirimine gidebileceğine dair beklentilerin artmasıyla birlikte, bu direnci kırmayı başardı. Son iki iş gününde yaklaşık %3 civarında bir yükseliş kaydedildi. Yeni haftaya da pozitif bir başlangıç yaparak, günün ilk saatlerinde rekor seviyesini 2.589 dolara ulaştırdı ve şu anda 2.580 dolar bandında işlem görmeye devam ediyor.

Altına yönelik hızlı talep artışı, büyük ölçüde Fed’in faiz indirim beklentileri ile fiyatlanıyor. Bunun yanı sıra, hafta sonu yaşanan Orta Doğu kaynaklı jeopolitik risklerin artışı, güvenli liman varlığı olarak görülen altını daha da destekler nitelikte.

Analistler Altın Fiyat Tahminini Yükseltti

Altın fiyatları üzerine öngörülerde bulunan ANZ Research analistleri, düşük getiri durumu ve zayıflayan dolar gibi yapısal faktörlerin altın fiyatını etkileyeceğini vurguladı. Bu faktörlerin, önümüzdeki dönemlerde altın fiyatları için daha fazla destekleyici olacağını öngörüyorlar. ANZ Research analistleri, 2025 yılına kadar stratejik yatırım talebinde bir artış beklerken, ons altın fiyatının 2.900 dolara kadar çıkabileceği tahmininde bulundu.

Kısa vadede ise altın fiyatlarının 2.700 dolara yükselebileceği belirtiliyor. Analistler, altın fiyatındaki artış hızının Fed’in faiz indirim hızıyla orantılı olarak devam edeceğini öngörüyor. Düşen getiriler ve zayıf dolar durumu yanı sıra, merkez bankalarının altın talebinin güçlü kalması da dikkat çeken bir diğer unsur.

İlginizi Çekebilir;  Yurt İçi Dolar/TL Piyasası ve TCMB Döviz Rezervleri

Yurt içinde ise gram altın fiyatı 2.589 TL ile yeni bir rekor belirledi. Gram altın, önceki iki hafta boyunca hafif negatif yatay bir seyir izledikten sonra geçen hafta %3 civarında bir yükseliş kaydetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.