Goldman Sachs’tan Altın Fiyatları İçin İyimser Tahmin

0

Goldman Sachs’tan Altın Fiyatları Hakkında İyimser Görüş

Goldman Sachs'tan Altın Fiyatları Hakkında İyimser Görüş

Investing.com – Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu hafta gerçekleştireceği toplantıda faiz indirimine gitme ihtimalini değerlendiriyor. Ayrıca, küresel merkez bankalarının altın talebinin güçlü kalmasının, altın fiyatları üzerindeki olumlu etkisini sürdüreceğine inanıyor. CME FedWatch verilerine göre, piyasa katılımcıları, 17-18 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını %33, 50 baz puanlık bir indirim olasılığını ise %67 olarak fiyatlıyor.

Goldman Sachs’ın yayımladığı notta, bu hafta Fed’in 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı senaryosuna dayanarak altın fiyatlarında kısa süreli bir düşüş yaşanabileceği ifade ediliyor. Analistler, bu olası düşüşü yalnızca taktiksel bir hareket olarak değerlendirdiklerini belirterek, yatırımcılara altın alım pozisyonlarını sürdürmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuyor. Ayrıca, 2025 yılı için ons altın fiyatı hedefinin 2.700 dolar olarak belirlendiğini vurguluyorlar.

Altın Haftaya Rekor Seviyede Başladı

Altın, haftaya oldukça güçlü bir başlangıç yaparak rekor seviyesini 2.589 dolara yükseltti. Haftanın ikinci gününe de kısmen olumlu bir seyirle başlayan ons altın, sabah saatlerinde 2.584 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Fed’in daha büyük bir faiz indirimiyle başlayabileceği yönündeki beklentilerin artması, dolar endeksindeki zayıflama ile birlikte altın fiyatlarını destekleyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, Orta Doğu merkezli artan jeopolitik risklerin de altın fiyatları üzerindeki etkisi gözlemleniyor.

İlginizi Çekebilir;  Dolar ve Euro'da Yeni Rekor Seviyeler: Piyasa Gelişmeleri
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.