Enerya Enerji’den Madencilik Sektörüne Yönelik Yeni Adım

0

Investing.com – BIST’te işlem gören Enerya (ENERY) Enerji, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, madencilik sektörüne yönelik önemli bir karar aldığını duyurdu. Şirket, başta altın madenciliği olmak üzere farklı madencilik alternatiflerini değerlendirmek üzere harekete geçme kararı aldı. Enerya Enerji’nin dünkü yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

Enerya Enerji'den Madencilik Sektörüne Yönelik Yeni Adım

  • Şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda, esas sözleşmesinin “Amaç ve Konu” başlıklı 3. maddesi çerçevesinde madencilik faaliyetlerine odaklanma kararı alınmıştır.
  • Bu kapsamda, başta altın madenciliği olmak üzere madencilik sektöründeki tüm alternatiflerin değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır.
  • Altın madenciliği yatırımları ile ilgili olarak, bu kararın gereğinin yerine getirilmesi amacıyla, ilgili alanda faaliyet gösteren şirket paylarının satın alınması ve/veya maden ruhsatı devralınmasına yönelik gerekli çalışmaların yönetim kurulu tarafından yürütülmesine yetki verilmiştir.

ENERY Hisselerinde Son Durum

ENERY, haftaya %2,28 oranında bir yükselişle 202 TL’den işlem görmeye başladı. Bu esnada BIST 100 endeksi %1,12 oranında gerilerken, ENERY hissesi piyasadan pozitif ayrışmayı başardı. Hisse, yılın başından bu yana devam eden yükseliş trendini sürdürmekte ve toplamda %79 değer artışı sağlamıştır. Bu ay 189-203 TL bandında hareket eden ENERY, Eylül ayının başından itibaren %0,15 oranında kısmi bir değer kaybı yaşamaktadır. InvestingPro’nun Adil Değer Aracı, ENERY’nin şu anki adil değerini 10 farklı finansal modele göre 149,29 TL olarak hesaplamıştır.

Enerya Enerji'den Madencilik Sektörüne Yönelik Yeni Adım

İlginizi Çekebilir;  Avrupa Borsalarında Hisseler Gerilerken
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.