Doğal Gaz Talebindeki Düşüşün Kredi Notlarına Etkisi

0

Doğal Gaz Talebindeki Düşüş ve Kredi Notları Üzerindeki Etkisi

Doğal Gaz Talebindeki Düşüş ve Kredi Notları Üzerindeki Etkisi

Foreks – S&P Global Ratings, Batı Avrupa’da doğal gaz talebinin 2030 sonrasında belirgin bir düşüş göstereceğini ve bu durumun bazı şebeke operatörlerinin kredi notları açısından risk oluşturabileceğini bildirdi. S&P Global tarafından yayımlanan raporda, bu beklenen düşüşün iş riskini artırdığına dikkat çekilerek, “Kaldıraç azaltma çabaları, kredi itibarını korumak açısından giderek daha önemli hale geliyor.” ifadesine yer verildi.

Raporda ayrıca, düzenleyici dönemlerin sona ermesiyle birlikte enerji dönüşümünün hızına bağlı olarak, şebeke operatörlerinin daha yüksek düzenleyici sıfırlama riski ile karşı karşıya kalabileceği vurgulandı. S&P’nin çalışması, firmanın iletim ve dağıtım şebekeleri üzerinde derecelendirme yaptığı sekiz farklı ülkedeki düzenlenmiş gaz şebekelerini kapsamaktadır.

Analist Claire Mauduit-Le Clercq ve diğer uzmanlar, raporda önümüzdeki üç ila beş yıl içerisinde konut talebindeki direnç ve endüstriyel tüketimdeki kısmi toparlanmanın, şebeke operatörlerinin kredi kalitesini destekleyen “güçlü ve öngörülebilir nakit akışları” yaratacağını belirtti. Bu durum, enerji pazarının dinamiklerini etkileyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda günün özeti: 24 Haziran 2024 BIST 100'de değişimler ve döviz fiyatları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.