Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Taklit ve Tağşiş Ürünleri Açıklaması

0

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Önemli Açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen gıda ürünlerinin detaylı bir listesini kamuoyuna duyurdu. Bu listenin, tüketicilerin güvenli gıda tercihlerini belirlemelerine yardımcı olacağı ifade edilmektedir.

Et Ürünlerinde Tehlikeli Tespitler

Et ve Et Ürünleri kategorisinde, “Tek Tırnaklı Eti Tespiti” nedeniyle uygunsuz olarak değerlendirilmiş firmalar ve ürünler belirlendi. Tüketiciler, güvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden bu ürünler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşarak, bilinçli bir şekilde seçim yapma fırsatı bulabiliyor. Bakanlık, bu sitedeki bilgilerin sürekli olarak güncelleneceğini vurguladı.

Sağlığı Tehdit Eden 56 Ürün

Sağlığı Tehdit Eden 56 Ürün

Araştırmalar sonucunda, kişilerin sağlığını riske atacak şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş toplam 56 farklı gıda ürünü kamuoyuna açıklandı. Ayrıca, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 ürün de listede yer almaktadır. Özellikle bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bu yağın varlığı ve kanatlı etinin karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk tespit edilmiştir.

Uygunsuz Katkılar ve Eksik İçerikler

Yapılan incelemelere göre; tek tırnaklı eti grubunda bulunan domuz eti gibi uygunsuz içeriklerin yanı sıra, acı kırmızı biber ve sumağın da listede yer aldığı görülmektedir. Ayrıca, gıdada kullanılması yasak olan boya maddeleriyle ilgili tespitler yapılmıştır. Bir manda yoğurdu örneğinde ise, manda sütüne rastlanmadığı belirtilmiştir.

Alkollü Ürün ve Süt Ürünlerindeki Tehlikeler

Sağlığı tehdit eden ürünler bölümünde, alkollü içeceklerde gıda mevzuatına uymayan alkol kullanımı tespit edilmiştir. Peynirde natamisin, balda ve bitter çikolatada ise ilaç etken maddesi bulunmuştur. Ayrıca, ginsengli ve kahve aromalı gazlı içecekte de ilaç etken maddesine rastlanmıştır. Bakanlık, güvenli ve sağlıklı gıda tüketimi konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Dogecoin’den (DOGE) olumlu sinyaller: Yükselişe geçecek mi?
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.