Işıklar Enerji ve Yapı Holding’den Kayyum İddialarına Yanıt

0

Işıklar Enerji ve Yapı Holding’den Açıklama

Işıklar Enerji ve Yapı Holding'den Açıklama

İş dünyasının dikkatini çeken son gelişmeler üzerine, Işıklar Enerji ve Yapı Holding (IEYHO), bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla bazı medya kuruluşlarında yayımlanan haberlere yanıt verdi. Şirket, kayyum atandığı iddialarının asılsız ve kötü niyetli olduğunu belirtti. Açıklamada, “Şirketimizin azınlık pay sahipleri tarafından açılan bir davaya istinaden henüz tebellüğ etmediğimiz ancak çıkan haberler üzerine UYAP uygulaması üzerinden görebildiğimiz İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 13.09.2024 tarihli 2024/554 E., 2024/642 kararı; ‘Şirketimizin bazı ilişkili taraf şirketlerle 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin olarak; bu işlemlerin ilişkili taraf işlemlerine ilişkin prosedür doğrultusunda gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği hususlarının araştırılması, rapora bağlanması ve alınacak raporun şirket ve istem sahiplerine sunulması ve Işıklar Holding A.Ş.’nin değerinin tespiti ile Özışık İnşaat A.Ş.’nin değerinin tespiti amacıyla özel denetçi atanması -Esas Sözleşme’nin 6.,7.,9.,13.,17. maddelerinin Ekli Tadil Metni (Ek-1) uyarınca değiştirilerek SPK ve Bakanlıktan gerekli izinlerin alınması ile esas sözleşme değişikliğinin gerektirdiği II-23.3 sayılı Önemli Nitelikte İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği uyarınca gerekli hazırlıkların yapılması hususlarında yönetim kurulunun görevlendirilmesine karar verilmesi, gündem maddelerinin eklenmesine,’ şeklinde bildirdiği konulara ilişkin olarak davalı şirketin genel kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılması için kayyum atanması -Kayyımın genel kurul gündemini, 6102 sayılı TTK.’nun 409,411,412 ve 413. maddelerine göre, davacıların dava dilekçesinde belirttiği gündem maddelerini de dikkate alarak hazırlamak, toplantı zamanını belirlemek, ana sözleşmedeki çağrı usulleri ve TTK.414 vd. maddelerini de gözeterek ortakları toplantıya davet etmek, bu konuda gerekli ilanları yapmak için gerekli başvuruları yapmak, toplantı sırasında hazır bulunmak, toplantının yapılmasıyla ilgili olarak tüm resmi ve özel kuruluşlar nezdinde gerekli başvuru ve işlemleri yapabilmek, alınan toplantı kararlarını ve toplantı tutanağının ticaret siciline tescil ve ilanı için gerekli işlemleri yapmak konusunda yetkilendirilmesi hususlarını kapsamaktadır.” dedi.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Güncel Durumu ve Hisse Performansları

Açıklamanın devamında, atanan kayyumun aşağıdaki konularla görevlendirildiği belirtildi:

  • Şirketin 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdiği ilişkili taraf işlemleri ve Işıklar Holding A.Ş.’nin değerinin tespiti ile Özışık İnşaat A.Ş.’nin değerinin tespiti amacıyla özel denetçi atanması.
  • Esas Sözleşmemizin 6., 7., 9., 13., 17. maddelerinin Ekli Tadil Metni (Ek-1) uyarınca değiştirilerek, SPK ve Bakanlıktan gerekli izinlerin alınması ile esas sözleşme değişikliğinin gerektirdiği II-23.3 sayılı Önemli Nitelikte İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği uyarınca gerekli hazırlıkların yapılması hususlarında yönetim kurulunun görevlendirilmesine karar verilmesi.

Şirket, Işıklar Enerji ve Yapı Holding Yönetim Kurulu’nun, yeni yönetim kurulu seçilene kadar görevine devam edeceğini de vurguladı.

IEYHO Hisseleri Üzerine Son Durum

IEYHO hisseleri, haftaya yaşadığı düşüşle başladı. Son iki iş gününde taban fiyatına gerileyen hisse, bugün 6,88 TL’ye kadar düşerek taban fiyatına yaklaşırken, dip bölgeden gelen alımlarla toparlanmaya başladı. Şu an itibarıyla, dip seviyeden gelen alımlarla hisse 7,77 TL’ye kadar yükseldi ve günlük bazda %2,5 değer artışı gösterdi. Hisse senedindeki düşüş bu hafta %16 seviyesine ulaşırken, yılbaşından bu yana %76 değer kazancı sağlamaya devam etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.